Közösen a tisztaságért (képgalériával)2019. november 26. (kedd) 19:00 - Városnews/8770_0_300.jpgÖsszefogással takarítottak az Újtelepen. Dr. Csuzda Gábor területi képviselő, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény együttműködésével tisztult meg a területen található elhagyatott ingatlan környéke.

Városunkban számos helyen problémát okoz az illegálisan elhelyezett szemét. Amellett, hogy rontja a városképet, elszaporodhatnak a kártevők és egészségügyi kockázatot is jelenthet. Az Újtelepen jelenleg két elhagyatott, romos ingatlan körül is áldatlan állapotok uralkodnak. A hulladék között több vegyszeres doboz, használt pelenka és megunt fehérnemű is volt.

„Időlegesen megoldjuk ezt a problémát, azonban az a véleményem, hogy hatásos megelőző intézkedésekre van szükség. Gondolok itt a városi rendészet hathatós munkájára, az újonnan felszerelt térfigyelő kamerák használatára, valamint szeretném a lakosság segítségét is kérni abban, hogy ezt a problémát megszüntessük a jövőben” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A mostani takarításban többen is részt vettek. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, dr. Csuzda Gábor területi képviselő és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény együttműködésével álltak neki a romos ingatlan környékét megtisztítani.

„Fontos, hogy a lakosság figyelmét felhívjuk, hogy figyeljenek oda erre, mert ez égető probléma. Számos ilyen illegális szemétgóc van a városban, és nagyon fontos, hogy megelőzzük ezeket a problémákat. Ezt az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat fontosnak tartja, felvettük a kapcsolatot a területi képviselővel és az Ózdi Városüzemeltető Intézménnyel, és közösen próbáljuk ezeket a problémákat megoldani” - nyilatkozta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A közös akció során a helyszínre szállított konténer teljesen megtelt szeméttel. A másik ingatlan területét pedig legkésőbb a jövő hét folyamán tisztítják majd meg, mivel jelenleg számos más helyen végeznek hasonló munkát az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai.


770_0_t 770_1_t 770_2_t 770_3_t
Vissza