Ideiglenes helyreállítás2019. november 28. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8777_0_300.jpgA tervek szerint a héten befejeződik az ideiglenes helyreállítás a főúton a csatornaberuházás miatt felvágott szakaszokon. A sávos javítást hat hónap elteltével félpályás aszfaltozás váltja majd fel: ezzel fejeződik be a végleges helyreállítás. A mellékutakon is dolgoznak: ahol lehet, már a végleges állapotot készítik el.

Tegnap délután a Mészáros és Mészáros Kft. munkatársai a Csépányi úton dolgoztak. A csatornaberuházással érintett útszakaszokon a zúzott aszfaltot felszedve friss aszfaltréteggel látták el a gerincvezeték nyomvonalát. A munkálatok az időjárás függvényében holnap befejeződnek, ezzel az ideiglenes helyreállítás kész lesz egy hozzávetőleg egy kilométeres szakaszon. Ezzel párhuzamosan a mellékutcákban is folyik a munka.

„Ideiglenes és végleges helyreállítás is várható még a mostani időszakban, mert a jövő héten még ahol lehet, aszfalttal végleges helyreállítást végzünk, és nagyon kevés olyan szakaszt szeretnénk meghagyni, ami ideiglenesen lesz helyreállítva. Az ideiglenes helyreállításnál egy zúzott köves helyreállítás lesz. Azt jelenti majd, hogy folyamatosan karban tartjuk egész télen, tehát bármilyen meghibásodás van, azt nekünk folyamatosan karban kell tartani” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A főutat hat hónap elteltével félpályás aszfaltozással állítják helyre véglegesen, azonban ez nem jelenti a csatornaépítési munkálatok végét, hiszen egy nagyjából 600 méteres szakasz még hiányzik, ehhez az időjárás miatt már csak jövőre tudnak hozzáfogni.

A cég közzétesz majd több telefonszámot is, amelyeken a lakosság jelezheti a csatornázással és az útjavításokkal kapcsolatos észrevételeit. A bejelentések fogadása után minél hamarabb megpróbálják majd megoldani a problémákat, emellett természetesen ők maguk is ellenőrzik a beruházással érintett szakaszokat. A konzorcium egyébként jól áll a csatornaépítéssel, ebben a hónapban átlagosan 80-85 százalékos készültségben vannak a tervezetthez képest.

Vissza