Ingyenes ruhaosztás (képgalériával)2019. november 29. (péntek) 19:00 - Városnews/8779_0_300.jpgIngyenes ruhaosztást tartottak tegnap városunkban két helyszínen is. A Petőfi úton az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény munkatársai, míg Szennán a helyi Katolikus Karitász képviselői várták a rászoruló családokat.

Használt pulóverek, nadrágok, kabátok találtak új gazdákra a Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény jóvoltából. A még jó állapotban lévő ruhaneműkből többen is válogattak tegnap kora délután. A Petőfi úton található Család és Gyermekjóléti Központ épületében mintegy 25 megpakolt zsák várta a rászorulókat, szinte mindenkinek jutott egy-egy meleg darab.

„Rendszeresen tartunk egyébként ruhaosztást, hiszen ügyfélkörünkben nagyon sok olyan ember van, aki rászorul erre. Amikor jön a téli időszak, ilyenkor még nagyobb számban szoktak megjelenni. Ruhaváltás van, a gyermekek számára is fontos a meleg ruha biztosítása, és sok olyan család van, aki ezt nem igazán tudja saját erőből biztosítani. Ebben próbálunk közreműködni, nyilván csak adományokat tudunk közvetíteni, tehát saját forrásunk nincs erre. Azokat a ruhákat tudjuk kiosztani, amit adományba felajánlanak, és ezeket szoktuk az ügyfélkörünknek átadni” - nyilatkozta Bányi István, a Család és Gyermekjóléti Központ szakmai egységvezetője.

A ruhák jó része külföldi adomány, de a helyiek is szoktak felajánlani. A legnagyobb igény a gyermekruházatra van, valamint a farmerereket részesítik még előnyben. Van, aki rendszeresen részt vesz az ilyen alkalmakon.

„Ez jó az olyan embereknek, akik tényleg rászorulók, hiszen visznek a gyerekeknek, visznek az unokáknak. Ez egy segítség Ózdon belül az embereknek. Van, amikor az én feleségem is visz a gyerekeknek belőle. Nagyon örülünk neki. Sőt, ha esetleg valami mást is osztanának az ünnepekre való tekintettel, gondolok itt a Mikulásra, karácsonyra, hiszen nagyon sok olyan gyermek van, aki rászoruló. Ha csomagot kapnánk, azt is szívesen vennénk” - mondta Berki Zoltán.

Tegnap a szennai közösségi házban is hasonló lehetőséggel várták a környéken élőket. Itt is többen megálltak az asztalok mellett. Ide az Ív úti római katolikus plébánián belül működő Karitász képviselői az Alapítvány Szenna Fejlesztésre tagjaival karöltve várták a rászorulókat.

„Ezeket a ruhákat külföldről kapta az egyház, meglehetősen nagy mennyiség volt. Nagyon örültünk neki. Továbbra is ápolja a plébánia a kapcsolatot a külföldi csoporttal, hogy az elkövetkezendőkben is legyen arra lehetőség, hogy ha igény van rá, akkor segíthessük az embereket” - fogalmazott Szabó Józsefné, a Karitász Hungarica Ózdi Szervezetének tagja.

Szabó Józsefné elmondta azt is, hogy igyekeznek minél több településrészen megjelenni, korábban Tábla városrészben és a Falu térségében is tartottak már ruhaosztást. Egyébként a kinőtt, megunt darabokat bárki felajánlhatja a segítő szervezeteknek, viszont fontos szempont, hogy csak jó állapotban lévő, és tiszta öltözékekkel érkezzen az, aki adakozni szeretne.


779_0_t 779_1_t 779_2_t 779_3_t
779_4_t 779_5_t 779_6_t 779_7_t
779_8_t 779_9_t 779_10_t
Vissza