Téli felkészülés (képgalériával)2019. november 29. (péntek) 19:00 - Városnews/8780_0_300.jpgKészen állnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény gépei a téli időszakra. Janiczak Dávid a cég telephelyén tekintette meg azokat az eszközöket, amelyekkel a dolgozók az utak takarítását végzik majd. Városunk polgármestere szerint a felkészültség megfelelőnek mondható, de az időjárás még okozhat meglepetéseket.

Hétfőre a fagypont közeli hőmérséklet mellett az időjárás-jelentések szerint havazás is várható. Ennek köszönhető az, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény már korábban elkezdte a felkészülést a téli időszakra. Janiczak Dávid, városunk polgármestere is ellátogatott a cég telephelyére, és megtekintette azokat az eszközöket, amelyekkel a dolgozók az utak takarítását végzik majd.

„A felkészültségük megfelelőnek mondható, de azért én már nem lennék túl magabiztos, hiszen láthattuk, hogy komoly elmaradások voltak az elmúlt telek alkalmával. Nyilvánvalóan az időjárástól is sok minden függ, mert ha leesik egy nagy hó, és utána mínusz húsz fok van napokon keresztül, akkor a só sem hat, és nehéz eltakarítani a havat. Bízom abban, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és bízom abban is, hogy a Városüzemeltető Intézmény is megfelelően tudja ellátni idén a feladatát, és nem lesznek hóakadályok a városban” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél öt szóróberendezéssel és lapáttal ellátott gép áll rendelkezésre, ehhez a megfelelő mennyiségű rakodógépek is készen állnak. A kisebb járdák takarítására szolgáló járműből négy darab van, emellett pedig több kézi berendezés is segíti a cég dolgozóinak munkáját a seprőkön és hólapátokon kívül.

„A gépeinket igyekeztünk olyan állapotba hozni, hogy azok megfelelőek legyenek a télre. Az itt látható gépek már mind működőképesek, egy Iveco teherautónk van, amit még most javítanunk kell, de ehhez még a túlórát is elrendeltük a hétvégére, hogy az esetlegesen hétfőre várható havazásra fel tudjunk vele készülni” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A csúszásgátló anyagokból is elegendő áll rendelkezésre. Sóból 130, míg sóderből 150 tonnányi van a cég raktáraiban, de ezen kívül is van még tartalék. A napokban már a szóróanyag-tároló badellákat is kihelyezték az intézmény munkatársai a város számos területére, fontos információ, hogy ezeket nem a lakosság részére biztosítják. Azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az ingatlanok előtti járdaszakaszok takarítása viszont, továbbra is a lakók feladata.


780_0_t 780_1_t 780_2_t 780_3_t
780_4_t 780_5_t 780_6_t 780_7_t
780_8_t 780_9_t 780_10_t
Vissza