Sikeres konferencia (képgalériával)2019. november 29. (péntek) 19:00 - Városnews/8782_0_300.jpgKerekasztal beszélgetést szervezett az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A program során az érintett szakemberek felvethették a drogprevenció aktuális kérdéseit, illetve tapasztalatokat cserélhettek. Emellett számos előadást is meghallgathattak a megjelentek a legfontosabb területekkel kapcsolatban.

Szakemberekkel telt meg ma délelőtt a Civil Ház díszterme. Az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum minden évben szervez olyan konferenciát, ahol a térség szakemberei átadhatják egymásnak tapasztalataikat. A megjelenteket Farkas Péter Barnabás városunk alpolgármestere köszöntötte. Kiemelte, hogy nagyon fontos feladata van azoknak, akik a társadalom problémáinak megoldásán fáradoznak. A programon előtérbe került az ismeretterjesztés, a drog és a jog viszonya, valamint az általános egészségmegőrzés is.

„A szokásos éves konferenciánkat tartjuk most itt a Civil Ház dísztermében. Minden évben össze szoktunk gyűlni. Ekkor számot adunk a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum éves tevékenységéről, és a megjelent vendégek betekintést nyerhetnek a munkába. Emellett igyekszünk olyan előadásokat is szervezni, amelyek kicsit ismeretterjesztőek. Ilyenkor nagyon jó fórumbeszélgetések szoktak kialakulni, melyek segítik a munka további haladását” - mondta Szaniszló Károly, az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke.

Az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke egy előadás keretében mutatta be a megjelenteknek azt a munkát, amit az elmúlt esztendőben végeztek. Az érintettek számos fórumon próbálták elérni az embereket, így például különböző városi rendezvényeken is találkozhattunk velük. Emellett a mostani alkalomra is a megye számos részéből érkeztek szakemberek. Nincs könnyű dolga azoknak, akik a drogok ellen próbálnak fellépni, hiszen napról-napra jelennek meg új szerek, ezek hatóanyag tartalma pedig gyakran nem ismert. Épp ezért a használók is nagyobb veszélyben vannak.

„Nagyon fontos, hogy a hasonló területen dolgozó szakemberek, illetve azok a résztvevők, akik az ifjúsággal foglalkoznak és találkoznak egy nyelvet beszéljenek. Egy hangon szóljanak és közös koncepció alapján, közös célokat tűzzenek ki annak érdekében, hogy valamilyen formában csökkenteni tudjuk, illetve meg tudjuk előzni a fiatalok szerhasználatát” - fogalmazott Juhászné Ceglédi Tünde, a Miskolci Drogambulancia vezetője.

Az eseményen olyan új irányokat is kijelöltek, amelyek mentén hatékonyan lehet folytatni a már megkezdett munkát. Azért is fontos, hogy az intézmények, a civil szervezetek, az alapítványok és a hatósági szervek is közreműködjenek a folyamatban, mert így lehet a legjobb eredményeket elérni a kábítószerek ellen folytatott harcban.


782_0_t 782_1_t 782_2_t 782_3_t
782_4_t 782_5_t 782_6_t 782_7_t
782_8_t 782_9_t 782_10_t
Vissza