Első gyertya (képgalériával)2019. december 1. (vasárnap) 19:51 - Városnews/8785_0_300.jpgTöbb száz városlakó jelenlétében gyulladt meg az első, azaz a hit gyertyája a város adventi koszorúján. A forgatag mint a korábbi években, most is nagy létszámú közönséget vonzott a Városház térre. A rendezvényen ezen kívül ünnepi beszédeket hallhattak az érdeklődők, és számos árus portékája közül is válogathattak.

Az adventi forgatag idei első rendezvénye már kora délután elkezdődött. Élő betlehem és vásár várta az érdeklődőket. Este pedig ünnepi fény és jó hangulat uralkodott a Városház téren. Az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda Csépányi Tagóvodájának műsorát követően Garami György az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke köszöntötte az ózdiakat.

„Négy hétig várakozunk, a vasárnapoknak van jelentése, a gyertyáknak van üzenete. A színeknek is van tartalma és mítoszuk, a hit. Ádám és Éva a bűnbeesés után ígéretet kapott az Úrtól a megváltás eljövetelére. Most végiggondolhatjuk a próféciákat, elgondolkodhatunk Isten ígéretén, bizakodásunkat erősíthetjük, és megtapasztalhatjuk Isten szeretetének lényegét” - fogalmazott Garami György, az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke.

Ezt követően Csikainé Mihalik Éva református lelkész mondott beszédet.

„Ma, első adventi vasárnapunkon a hit gyertyáját gyújtjuk meg. Érdemes egy kicsit elgondolkodni ezen a szón, hogy mit is jelent. Mennyire éljük meg, mennyire fontos nekünk, kiben és miben hiszünk, milyen a mi hitünk. Számtalan kérdés, ami mégis egyetlen fontosra irányítja a figyelmet. Arra a valakire, akiben egyedül érdemes hinni a világon. A mi teremtő és gondviselő Istenünkre” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

A beszédek után Garami György és Csikainé Mihalik Éva a több száz helyi és érdeklődő jelenlétében gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján, amely a hitet szimbolizálja. Ezt után a jelenlévők végigjárhatták az árusok sorát. Volt forralt bor, többféle étel, illetve kézműves ajándékok és számos termék. Többen vidám fényképekkel örökítették meg, hogy részt vettek a forgatagon.

„Meglepően jó volt, meglepően sokan vannak, és nagyon szép minden. Nagyon szépen van kivilágítva a tér” - nyilatkozta Bereczki Andrásné Erika.

„Tetszett a műsor, főleg a kicsik műsora. Közel állnak hozzám, mivel bölcsődében dolgozok. Nagyon aranyosak voltak, ahogy felléptek” - emelte ki Slágáné Kötél Ildikó.

Az adventi hetekben is tovább folytatódik a forgatag. A következő héten is számos programmal várják az érdeklődőket. Emellett azon a napon díszíthetjük fel a „Mindenki karácsonyfáját”, érkezik a Mikulás, lesz régiségek vására és a már megszokott cipős doboz akció.


785_0_t 785_1_t 785_2_t 785_3_t
785_4_t 785_5_t 785_6_t 785_7_t
785_8_t 785_9_t 785_10_t 785_11_t
785_12_t 785_13_t
Vissza