Itt a hó (képgalériával)2019. december 2. (hétfő) 19:00 - Városnews/8788_0_300.jpgMegérkezett a 2019-es esztendő telének első havazása. A reggeli órákban már fehér lepel borította a tájat, és egész délelőtt folyamatosan esett. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai több eszközzel dolgoztak a csúszásmentesítésen. A megváltozott útviszonyok miatt a közlekedőknek is fontos a nagyobb odafigyelés.

Ma reggelre virradóra városunkba is megérkezett az első hóesés. A sűrű pelyhekben hulló fagyott csapadék mennyisége percről-percre növekedett, és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozóival településünk több pontján lehetett találkozni. Több városlakó fogalmazott meg kritikát az ÓVI munkájával kapcsolatban. Azt sérelmezték, hogy a délelőtti órákban a járművek felemelt tolólappal közlekedtek. Dubovinszky Lászlótól, a cég műszaki vezetőjétől kaptunk választ a felmerülő kérdésekre.

„Sózást gyakorlatilag bármikor lehet csinálni -7°C fölött. Ez alatt nincs sok értelme, de ilyen helyzet most még nincs. A tolólap levevésével kapcsolatban fontos információ, hogy 1-2 centiméteres hóvastagságnál még nem tudunk túrni. Azért, mert egy, a lapon található gumiélt teljesen tönkretennénk vele. Most úgy néz ki, hogy lassan elkezdhetjük ezt a folyamatot is” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A délelőtti forgalomban már több esetben lehetett látni meg-meg csúszó embereket és autókat. Érdemes kiemelni, hogy a boltok és a lakóházak előtti területek síkosságmentesítését a tulajdonosnak kell elvégeznie, ugyanis baleset esetén őket is felelősségre lehet vonni.

A havazás miatt az utak sokkal csúszósabbá váltak, mint szárazabb időben lennének. Ezért az autósoknak és a gyalogosoknak is nagymértékben oda kell figyelni annak érdekében, hogy elkerüljék a baleseteket, hiszen mindenkit hazavárnak.

Az időjárás-előrejelzések szerint a hótakaró a következő napokban is megmaradhat, hiszen a legmagasabb hőmérséklet sem éri el a 0°C-ot. Várhatóan a hét második fele hoz majd valamelyest melegedést.


788_0_t 788_1_t 788_2_t 788_3_t
788_4_t 788_5_t 788_6_t
Vissza