Téli tüzelő (képgalériával)2019. december 3. (kedd) 19:00 - Városnews/8791_0_300.jpgFolyamatosan szállítják a szenet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A hideg beköszöntével egyre több határozat érkezik feléjük, a meghatározott mennyiséget pedig igyekeznek mielőbb eljuttatni az igénylőknek. Az ellátással az önkormányzat arra törekszik, hogy a rászorulók és idősek könnyebben vészeljék át a fagyos téli hónapokat. A jövőre nézve más terveik vannak, vagyis tüzelőutalványokat kapnának az érintettek, amelyeket akár fára is beválthatnak majd.

Az önkormányzat által biztosított téli tüzelőt az Oxigéngyár területén tárolják addig, amíg ki nem szállítják az igénylőknek. Naponta több fuvart is lebonyolítanak. Ezt a felsőnyárádi Ormosszén Zrt.-től vásárolta az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. A legtöbb határozat mindig a téli hónapokban érkezik be hozzájuk.

„Barnaszenet 2018 októberétől szállítunk ki, ebben az évben is folyamatos a kiszállítás. Januártól 964 határozatot teljesítettünk. Folyamatos a beszállítás is, mindig megrendeljük a leegyeztetett határozatoknak megfelelő mennyiséget. Hetek óta intenzív a kiszállítás, 125 tonna érkezik hetek óta be, ennek a kiszállítása meg is történik az adott héten” - nyilatkozta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízott ágazatvezetője.

Csernus Noémi elmondta azt is, hogy mindig figyelemmel kísérik a beszállított mennyiség minőségét, ha romlást észlelnek, azt azonnal jelzik a vállalatnak. Illetve a napokban több tonnát is átrostálnak. A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás a nehéz szociális helyzetben élőket segíti. Elsősorban távhődíjra, tüzelőre, önkormányzati lakás bérleti díjára, de egyéb közüzemi számlákra is igényelhető.

„A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás minden évben a lakosoktól indul ki. A rászorulók a szociális osztályon indíthatják el magát a folyamatot, és aki tüzelőtámogatásra kap engedélyt és határozatot, annak megfelelően gondoskodunk erről. Jóval korábban elindult már magának a szénbeszerzésnek a folyamata. Ennek az ez évi teljesítése, valamint a kiszállítása már történik” - emelte ki Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Naponta egyébként 10-15 igénylést tudnak teljesíteni. A szociális tüzelő témája a novemberi közmeghallgatáson is szóba került. Az ott elhangzottak alapján elmondható, hogy a jövőre nézve más tervei vannak az önkormányzatnak, vagyis tüzelőutalványokat kapnának az igénylők, amelyeket egyes tüzépeken akár fára is beválthatnak majd.


791_0_t 791_1_t 791_2_t 791_3_t
791_4_t 791_5_t 791_6_t 791_7_t
Vissza