Sokszínű képek (képgalériával)2019. december 3. (kedd) 19:00 - Kultúranews/8792_0_300.jpgA Heves Megyei Fotóklub képeit állították ki a Digitális Erőműben. A tárlatot a klub elnöke Demeter Pál és Bojtos Zoltán, az intézmény vezetője nyitotta meg. A fotók több mint hatvan év munkájába engedtek betekintést. A kiállítás 2020. március elsejéig lesz megtekinthető az erőmű nagy csarnokában.

A Heves Megyei Fotóklub 1958 novemberében alakult. A kezdetekkor huszonhat fotózást kedvelő ember gyűlt össze abból a célból, hogy létrehozzanak egy olyan szervezetet, ami a szakmai fejlődésüket segíti elő, illetve a területükön működő kisebb csoportokat támogatja. Most a körülbelül hatvan év munkájából kiválogatott fényképekből hoztak el egy gyűjteményt városunkba, a Digitális Erőműbe.

„Többfajta missziót viszünk itt mi a Digitális Erőműben minden évben, így 2019-ben is. Az egyik legkedvesebb missziónk most az a vizuális fotókiállítás, az a vizuális misszió, amit a Heves Megyei Fotóklubbal közösen, itt advent kapujában tudtunk megrendezni. Olyan alkotásokat hoztak el hozzánk a fotóművész barátaink, amelyek hatvan év munkáját mutatják be. Egy olyan hatvan évet, amikor a fotóklubnak az alkotói kipróbálták magukat, azt lehet mondani mindenféle területen, és nemcsak stílusában, hanem technikájában is nagyon változatos az az anyag, ami itt felkerült a falra” - emelte ki Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A körülbelül hatvan kép közt számos műfaj és téma megtalálható. A fotóklub tagjainak egyébként életkora és foglalkozása is eltérő. A legfiatalabb tag 17, míg a legidősebb 81 éves. Vannak köztük orvosok, mérnökök, pedagógusok és tanulók is. A kiállítást nem csak Ózdon mutatták be, több városba is eljutott a gyűjtemény.

„Ezt a kiállítást a klub hatvan éves fennállásának évfordulójára szerveztük. Ezt Egerben a Gárdonyi Géza Színházban mutattuk be, és mivel együtt van ez a szép anyag, úgy döntöttünk nem osztjuk szét, hanem megpróbáljuk minél több helyen bemutatni. Bemutattuk már Bélapátfalván, most ide Ózdra is elkerült, de terveink szerint Kutná Horába, Csehországba is el fog elkerülni. Most miért pont Ózdra? Egyszerű én ózdi származású vagyok, 21 éves koromig itt éltem Ózdon, és azóta vissza-vissza látogatok” - mondta Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub elnöke.

A Fényspirál, avagy a világ fotós szemmel elnevezésű kiállítás 2020. március elsejéig lesz megtekinthető. Emellett Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője azt is elmondta, a jövőre is terveznek hasonló programokat. Ennek megfelelően legközelebb tavasszal, a Fotóművészek Világszövetsége is ellátogat városunkba.


792_0_t 792_1_t 792_2_t 792_3_t
792_4_t 792_5_t
Vissza