Átfogó ellenőrzés (képgalériával)2019. december 3. (kedd) 19:00 - Városnews/8793_0_300.jpgÚjra bejárást tartottak a csatornázás kapcsán Ózdon, ám ezúttal az összes célterületet érintően. Az egyeztetésen részt vettek a kivitelezők képviselői, a mérnökszervezet és az önkormányzat illetékesei, valamint az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízottjai is.

A visszajelzések alapján a kivitelezők túl gyors ütemben haladtak, és kevés gondot fordítottak a helyreállításokra, ezért kellett a munkavégzés menetét átfogóan  ellenőrizni. Ezért a mérnökszervezet november harmincadikai határidőt szabott meg nekik az egyes feladatok elvégzésére, hiszen a lakosság rengeteg panaszt fogalmazott meg az elmúlt időszakban. Susán az átemelő környezete volt problémás. Ezzel kapcsolatban olyan felvetés merült fel, amely szerint itt már többször is történt bontás, ez pedig gátolja az itt élőket a közlekedésben. Az újra feltárásoknak pedig több oka is lehet.

„Az lehet éppen amiatt is, hogy egy nyomáspróbánál nem megfelelően működik a nyomóvezeték. Vagy amikor a szerelvényaknát szerelvényezte be a vállalkozó, akkor történt valami. Például, amikor az átemelőt süllyesztették le. Tehát vannak munkafázisok, ami miatt hozzá kell nyúlni a területhez, akár ötödjére is, például most, amikor bekötjük a megépült és minősített nyomóvezetéket a szerelvényaknába” - mondta Kiss István, az Euroaszfalt Építő és Szolgáltató Kft. főépítésvezetője.

A korábban beszakadt híd miatt is történt egyeztetés, de a kivitelező által elrendelt felülvizsgálat azt állapította meg, hogy a hídnak hiányzik egy tartószerkezete, amelyért ők nem tudnak felelősséget vállalni. A felügyelő mérnökszervezet képviselője szerint karácsonyig még rengeteg feladat vár a kivitelezőkre.

„Én azt gondolom, hogy a téli időszak nem kedvez a mélyépítésű munkáknak. Azt el fogjuk dönteni, hogy az időjárástól függően engedjük e télen dolgozni őket, vagy sem. Az gondolom, hogy márciusban fog folytatódni erősebben a munka, amikor újra fognak csatornaszakaszokat építeni. Addig azonban csak azokon a területeken fognak dolgozni, ahol már olyan jellegű munkafázisok elindultak, mint például a talajvíztelenítés, vagy esetleg fel van marva az útszakasz. Ezeket szeretnénk, ha minél hamarabb helyre kerülne” - hangsúlyozta Ritter György, a RIT-TERV Kft. ügyvezetője, vízépítő mérnök.

Az illetékesek végül több hiányosságot is feltártak, amelyek elsősorban az aszfaltozásokat, a padka helyreállításokat és a földelhordásokat érintették, de számos helyszínen a süllyedés is gondot okozott. A bejárást követően jegyzőkönyvben összesítették a tapasztaltakat, ennek tartalmát pedig a pontos feladatokkal a kivitelezőknek küldik meg.


793_0_t 793_1_t 793_2_t 793_3_t
793_4_t 793_5_t 793_6_t 793_7_t
793_8_t 793_9_t
Vissza