Jótékony iskolák2019. december 6. (péntek) 19:00 - Városnews/8805_0_300.jpgRászoruló gyerekeknek gyűjtenek ajándékot az általános iskolások. A Vasvár úti és a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói is jótékonysági programban vesznek részt az ünnepek közeledtével. A diákok használt, de jó állapotú játékaikat, könyveiket szedték dobozokba, amelyek a rászoruló gyerekekhez jutnak el még karácsony előtt.

A Vasvár Úti Általános Iskola és a tanulók A Világ Legnagyobb Tanórája projekt keretében csatlakoztak a SegítsVelem MosolyManó kezdeményezéséhez. Ennek lényege, hogy az akció során a diákok összegyűjtik használt, de jó állapotú játékaikat, könyveiket, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat végül eljuttat a rászoruló gyermekekhez karácsonyra.

„A fő témája most az ajándékgyűjtésnek az állatok és a növények volt, de ha csak egy társasjátékba, vagy egy plüss játékra gondolunk, ez természetesen könnyen beleillik a témába. Hoztak rengeteg ajándékot, babát, babaházat, kirakókat, társasjátékokat, sportszereket és természetesen a szokásos rajzeszközöket” - mondta Maruzsi Henrietta, tanító.

Az ajándékgyűjtő akció során 94 dobozt gyűjtöttek össze tanulók. Ezek közt megtalálhatóak kisebb cipős doboz méretűek, és ennél jóval nagyobbak is. A fiúknak és a lányoknak szánt ajándékokat is szétválogatták a diákok, akik egyébként örömmel szedték össze a meglepetéseket.

„Nekem jó érzés látni azt, ha más gyerekek örülnek annak, amit én már nem használok, vagy esetleg kinőttem belőle. Raktunk bele rengeteg plüsst, játékot, füzeteket, ceruzát, tollat. Nagyon jó érzés ezt így megcsinálni” - fogalmazott Szánóczki Vivien.

„Vannak olyan gyerekek, akiknek nincsenek ilyen dolgai, mert nem engedhetik meg maguknak, sem ők, se a családjuk. Szerintem ez egy nagyon jó dolog, hogy össze lehet fogni, és ilyeneket lehet tenni. Mi is gyűjtöttünk mindenfélét, plüssöket, iskolaszereket, ilyesmiket” -nyilatkozta Bódi Fanni.

A Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói is hasonló jótékonysági programban vesznek részt a karácsony közeledtével. Az intézmény és diákjai a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány részére gyűjtenek ruhákat és ajándékdobozokat, amelyekből eddig 59 darab van. Ezek a miskolci és a debreceni kórház gyermekosztályára jutnak majd el. Emellett gyűjtenek kupakokat, amiből a befolyt összeget beteg gyerekeknek ajánlják fel.

Vissza