Önzetlen meglepetés (képgalériával)2019. december 6. (péntek) 19:00 - Városnews/8807_0_300.jpgA Civil Ház elé is megérkezett a Mikulás csütörtökön délután. A Csapatban Ózdért Egyesület által szervezett ünnepségen idén több mint 160 gyerek kapott ajándékcsomagot, emellett pedig az időseknek is kedveskedtek a közelgő ünnepek alkalmából.

Karácsonyi zenétől, a közelgő ünnepekhez, valamint a Mikuláshoz kapcsolódó daloktól volt hangos az Európa tér csütörtök délután. A Barkóczi testvérek énekhangjára egyre többen gyűltek össze a Civil Ház előtt. Itt tartja meg évről évre Mikulás ünnepségét a Csapatban Ózdért Egyesület.

„Hat évvel ezelőtt hívtuk életre ezt a jótékonysági rendezvényt. Mind az adakozók, támogatók részéről nagy sikere volt, mind pedig azok részéről, akik igénylik, hogy a Mikulás bácsi adja át nekik az ajándékot. Ezt hat éve fenn tudjuk tartani, és az idén, azt hiszem, rekordot döntünk, 165 gyereknek tudunk ajándékot adni. Nekik csomagoltunk, nagy örömmel várják már” - nyilatkozta Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke.

Az ünnepi alkalmon összegyűlteket a polgármester is köszöntötte. Janiczak Dávid beszélt Szent Miklós püspök cselekedeteiről, legendájáról és jelentőségéről. Ő ugyanis nemcsak a gyermekek, hanem a nehéz körülmények között élők védőszentje is egyben. Az ajándékozás szokása a 19. században érkezett Magyarországra.

„Megajándékozzuk egymást, megajándékozzuk a gyermekeket, megajándékozzák a felnőttek is hozzátartozóikat, rokonaikat, barátaikat. Nemcsak azért, hogy jobb kedvre derítsék őket, hanem azért is, hogy tényleg segíteni tudjanak azokon, akiken segíteni kell” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezt követően először a nyugdíjasok vehettek át ajándékcsomagot a közelgő ünnepek alkalmából. Nem sokkal később pedig egy tűzoltóautóval megérkezett a Mikulás is, akinek a gyerekek közösen énekeltek dalokat.

A rendezvény végén több mint 160 gyerek kapta meg a nagyszakállútól a névre szóló csomagot, amivel életre szóló élményt szereztek. Közben pedig forró tea és karácsonyi dallamok melegítették fel mindenki testét és lelkét.


807_0_t 807_1_t 807_2_t 807_3_t
807_4_t 807_5_t 807_6_t 807_7_t
807_8_t 807_9_t 807_10_t 807_11_t
807_12_t 807_13_t

 

Vissza