Teljes a flotta (képgalériával)2019. december 6. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/8808_0_300.jpgÚj esetkocsi érkezett az Ózdi Mentőállomás gépjárműparkjába. Az Országos Mentőszolgálat biztosította részükre az autót, amely jövő hétfőtől kezdi meg szolgálatát Ózdon és a térségben. A fejlesztést Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szorgalmazta. A segítség éppen időben érkezett, hiszen pont a napokban jár le a legutolsó öregebb autójuk mandátuma. Az új beszerzéssel teljessé vált a flotta, jelenleg öt új jármű látja el városunkat és környékét, de tartalékkal is rendelkeznek.

Ebben az évben letelt az utolsó olyan mentőautónak is a 13 éves mandátuma, amely még az Ózdi Mentőállomáson teljesített szolgálatot. Az elmúlt időszakban több gépjárművel is bővült a helyi állomás gépjárműparkja. Tegnap délután is érkezett egy Mercedes esetkocsi városunkba, és ezzel teljessé vált a flotta. Az új autó is modern felszereltségű, és hasonló belső elrendezéssel bír, mint a korábbiak. Ami a legfontosabb, hogy ez a fejlesztés is nagyban növeli a betegek biztonságérzetét, és a mentőállomás dolgozóinak is megkönnyíti a munkáját.
 
„Automata sebességváltó, körülbelül 160-180 lóerős, olyan panelekkel van felszerelve, amelyeket könnyen lehet cserélgetni. Lélegeztető gép, EKG tartó, perfúzor tartó, motoros elszívó berendezés van rajta. Ezeket nem kell lecsavarozgatni, tehát gyakorlatilag egy átpakolás egyik kocsiból a másik kocsiba öt-hat percbe telik. Korábban ez azért jóval több időt vett igénybe, nagyjából fél órát” - mondta Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás vezetője.

Ózdra 2014-ben érkezett az első új autó, azóta folyamatos a fejlesztés. A helyi mentőállomás vezetője elmondta, hogy városunk országgyűlési képviselője kereste meg korábban, és az ő közbenjárásának is köszönhető, hogy még idén sikerült megoldani ezt a kérdést.

„Ózd és térsége okkal várja el, hogy ebben a mi térségünkben is ugyanolyan minőségi szolgáltatásban legyen részük, mint az ország bármely részében. 2010 óta ezer menteautót cseréltek le az országban, és az elmúlt egy-két évben és a jövő évben is negyed ezer mentőautó áll szolgálatba. Így Ózdon is most már sikerült minden olyan mentőautót lecserélni, amely már magas futásteljesítménnyel és elavult műszaki állapottal bírt” - emelte ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az új beszerzéssel mára öt új gépjárművel tudnak a városban, illetve a környéken szolgálatot teljesíteni, valamint van egy tartalékuk is, ha esetleg valamelyik bármilyen ok miatt meghibásodna. A flotta új tagja hétfőn reggel áll szolgálatba.


808_0_t 808_1_t 808_2_t 808_3_t
808_4_t 808_5_t 808_6_t 808_7_t
808_8_t 808_9_t 808_10_t 808_11_t
Vissza