Ünnepi alkalom (képgalériával)2019. december 7. (szombat) 19:57 - Városnews/8811_0_300.jpgKözös Mikulás-ünnepséget szervezett a gyerekeknek a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége és a Tégy Jót a Fogyatékkal Élőkért Alapítvány a Civil Házban. A rendezvényre a Télapó mellett zenebohócok is érkeztek, akik a gyerekekkel közösen énekelték az ünnepekhez kapcsolódó dalokat.

Gyerekek és szüleik, nagyszüleik töltötték meg a Civil Ház földszinti termét szombaton délután. Az asztalokra szendvicsek és sütemények kerültek. Kicsik és nagyobbak egyaránt izgatottan, jó hangulatban várták a Télapót. A nagyszakállú előtt azonban Cini és Sanyi, a két zenebohóc érkezett meg. Több hangszer is előkerült, a gyerekekkel közösen énekelve hívogatták a Mikulást, és saját bemutatkozó dalukat is előadták.

A Mikulás-estet közösen szervezte meg a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége és a Tégy Jót a Fogyatékkal Élőkért Alapítvány. Utóbbi szervezetet idén nyáron jegyezték be. Ganyi Károly elmondta, jó a kapcsolat a két szervezet között, így nem volt kérdéses, hogy az alapítvány is részt vesz a program megvalósításában.

„A Borsod megyei halmozottan sérültek egyesülete minden évben megszervezi Mikulás-estjét. Idén úgy döntöttünk, hogy új alapítványként is – mivel idén jegyezték be az alapítványunkat – beszállunk ebbe a történetbe. Mi is segítünk a gyerekeknek mikuláscsomagok összeállításával és átadásával” - mondta Ganyi Károly, a Tégy Jót a Fogyatékkal Élőkért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A zenebohócok műsora után a Mikulás is megérkezett hatalmas puttonyával, amelyből mindenkinek jutott egy-egy csomag. A folytatásban egy segítőkutyával is megismerkedhettek a gyerekek állat-asszisztált foglalkozás keretében. A délután további részét pedig közösen töltötték el a szülők, gyermekek és a szervezők.


811_0_t 811_1_t 811_2_t 811_3_t
811_4_t 811_5_t 811_6_t 811_7_t
811_8_t 811_9_t 811_10_t 811_11_t
Vissza