Közelgő ünnep (képgalériával)2019. december 11. (szerda) 19:00 - Egyháznews/8826_0_300.jpgEgyütt várták a karácsonyt a hajléktalanok és az iskolások. Az Ózdi Evangélikus Egyházközség tagjai és a többi résztvevő az evangélikus gyülekezeti házban gyűltek össze. Ebben az évben a gyerekek és a fedél nélküliek is műsorral készültek a közelgő ünnephez kötődően.

Hajléktalanok és iskolások gyűltek össze ma délelőtt az evangélikus gyülekezeti házban. Az év végéhez közeledve az Ózdi Evangélikus Egyházközség tagjai nem először rendeznek ilyen közös karácsonyváró eseményt. Idén a hajléktalanok és a gyerekek is egy műsorral készültek.

„Nagyon nagy ajándék, hogy advent ünnepében nem csak azt tapasztaljuk meg, hogy készülünk szeretteinknek ajándékokkal elhalmozni, vagy azon fantáziálunk, hogy milyen vacsora, vagy ebéd lesz, hanem most olyan emberek jöhetnek közénk, akiknek ha van is családjuk, egyedül élnek. Ezt a szót nem is igazán szeretem, hogy hajléktalanok, mert nagy ajándék, hogy mégis van azért hajlékuk, csak éppen más ez a hajlék” - mondta Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

Elsőként a hajléktalanok adták elő betlehemes műsorukat az érdeklődőknek és a gyerekeknek. Ezt követően a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói mutatták be produkciójukat. A fiatalok táncoltak és karácsonyi dalokat énekeltek. Ezzel a fellépéssel egyébként máshova is készülnek.

„Nemrég kezdtünk el gyakorolni, és fel fogunk lépni az adventi gyertyagyújtáson is az osztálytársaimmal ezzel a produkcióval, akkor majd néhány osztállyal együtt táncolunk, és úgy gondoltuk, hogy itt is előadunk valamit” - fogalmazott Greskovics Barbara, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A rendezvény végén minden iskolás ajándékot kapott, a hajléktalanokat pedig vendégségbe várták a gyülekezeti házban. A fedél nélküliek jövő héten az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményben is előadják műsorukat az ott élőknek.


826_0_t 826_1_t 826_2_t 826_3_t
826_4_t 826_5_t 826_6_t 826_7_t
826_8_t 826_9_t
Vissza