Rendőrkézen a betörők2020. január 10. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/8892_0_300.jpgElfogták az ózdi rendőrök azt a két férfit, akik szenteste törtek be az egyik helyi étterembe, ahonnan aztán nagy mennyiségű készpénzt tulajdonítottak el. A zsákmány nem került meg, azt a rendelkezésre álló adatok szerint a tettesek már elköltötték. Most előzetes letartóztatásban várhatják az ügy folytatását.

Több mint egymillió forintnyi készpénzt zsákmányoltak azok a tettesek, akik szenteste, az éjszakai órákban törtek be az egyik ózdi étterembe. Információink szerint egy hátsó ablakot kifeszítve, a szúnyoghálót átvágva jutottak be az épületbe, majd az ott talált összeget felmarkolva távoztak. Az ózdi rendőrök azonban gyorsan elfogták őket.

„Kollégáim széleskörű nyomozói tevékenységének köszönhetően a napokban az ismeretlen tettesek beazonosításra kerültek, elfogásuk megtörtént. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően elismerték a terhükre rótt bűncselekményt, és kollégáim őrizetbe vették őket” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az egyik gyanúsított 25, a másik 41 éves, és bár mindketten rendőrkézre kerültek, és tettüket is beismerték, az ellopott pénz nem lett meg. Információink szerint azt a két férfi rövid időn belül elköltötte. Tettükkel jelentős anyagi kárt okoztak, a napokban már bíróság elé is állították őket.

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását. Szabadlábon hagyásuk esetén ugyanis fennállna annak a veszélye, hogy megszöknek, elrejtőznek, ezzel akadályozva az eljárást, vagy esetleg újabb bűncselekményt követnek el.

A nagyobb értékre elkövetett lopás egyébként egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, amennyiben azt dolog elleni erőszakkal, vagy egy adott helyiségbe a tulajdonos tudta nélkül bejutva követik el. Az ügyben vádemelés később várható.

A kép illusztráció.

Vissza