Folyamatos futball (képgalériával)2020. január 10. (péntek) 19:00 - Sportnews/8894_0_300.jpgIsmét 24 órás fociba kezdtek Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A több éve hagyománynak számító közösségi eseményen az intézmény közel 200 tanulója sportolhat közösen. A ma reggel hat órakor rajtoló futballprogram egészen holnap hajnalig tart.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban már régóta tartó hagyomány, hogy megrendezik a 24 órás focit. Ilyenkor a diákok egy egész napon keresztül, éjszakába nyúlóan sportolnak együtt. A programot az intézmény testnevelés tanára még korábban Járdánházán találta ki, és hozta magával a SZIKSZI-be.

„Először Zimmermann tanár úrnak jutott az eszébe, a tesitanárunknak, és azóta minden évben megszervezzük a 24 órás focit, de van, hogy esetleg több órás is, mint például a 70-75 órás, ami például lesz ebben az évben, ha mindegy jól megy” - mondta Nagy Ákos, szervező.

A 24 órás fociban a szabályok kevésbé szigorúak, így játékvezetőre sincs szükség. A nyolc perces mérkőzéseken 4+1, illetve 5+1-es felállásban vesznek részt a fiúkból, lányokból és tanárokból álló csapatok.

„Tulajdonképpen nagyon jó móka ez a 24 órás foci. Főleg az éjszakai időpontok kapósak. Nagyon várják a gyerekek, azt gondolom, hogy az iskola legalább 50 százalékát megmozgatja, hiszen nem csak a fiúk, a lányok is kaptak időpontot” - hangsúlyozta Zimmermann Tamás, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium testnevelője.

A résztvevő diákok szinte kivétel nélkül élvezik a sportos programot. Azok a tanulók pedig, akik nem fociznak, a nézőtérről szurkolnak társaiknak.

„Nagyon jók a meccsek, jó, hogy ez a program létrejött. Egy évben általában egyszer-kétszer szokott lenni, de ilyenkor összegyűlik az egész suli, és nem veszekedés, civakodás van, hanem mindenki játszik és barátiként vesszük a meccset” - fogalmazott Egri Dávid.

A program közösségépítő erejét mutatja az is, hogy azok a lányok, akik nem fociznak, az iskolában maradnak éjszakára, és a többieknek zsíros kenyeret készítenek. A ma reggel hat órakor rajtoló futballprogram egészen holnap hajnalig tart.


894_0_t 894_1_t 894_2_t 894_3_t
894_4_t 894_5_t 894_6_t 894_7_t
Vissza