Kézilabdával emlékeztek (képgalériával)2020. január 14. (kedd) 11:10 - Sportnews/8895_0_300.jpgIdén is megtartották a Bellér László emlékére rendezett felkészülési kézilabdatornát. A kétnapos rendezvényen előbb a fiúk, majd a lányok léptek pályára. Összesen tíz csapat vett részt a megmérettetésen, az ózdi fiatalok pedig nemcsak játékkal, hanem éremmel és egyéni elismerésekkel is tisztelegtek a névadó előtt.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a Bellér László Emléktornával folytatódott az ÓAM-Ózdi KC és a Lóci DSE téli programja a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az egykori kiváló sportoló volt az első olyan játékos, aki városunkból jutott el a nemzeti csapatig, és emellett is meghatározó alakja volt az ózdi kézilabdaéletnek.

„Az ózdi kézilabdasport egyik nagy egyénisége volt Bellér László. Nagyon sok lánynak és fiúnak adta a kezébe annak idején a labdát. Néhány esztendővel ezelőtt a családdal együtt úgy gondoltuk, hogy méltóképpen szeretnénk megemlékezni róla, és most már a sokadik Bellér László Emléktornát rendezzük meg ezen a napon. Érdekesség, hogy szombaton négy fiú-, vasárnap pedig hat lánycsapat találkozik egymással” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

Az immár hagyományosnak mondható emléktornán Bellér László gyermekei, családtagjai is rendszeresen részt vesznek.

„Fantasztikus érzés, hogy még mindig így őrzik a nevét a kézilabda sportágon belül. Egyre nagyobb a torna, egyre több csapat van itt, egyre nívósabb a rendezvény. Nagyon felemelő ez a családnak, és ebbe a kézilabda-családba tartozni” - nyilatkozta ifj. Bellér László.

Szombaton a fiúk versengésével kezdődött a program, a házigazda ÓAM-Ózdi KC mellett a Debreceni EAC, a Kazincbarcikai KSE és az Eger korosztályos csapata is pályára lépett. A körmérkőzéses viadalon végül az egriek gyűjtötték a legtöbb pontot, de a mieink mindössze egy egységgel maradtak le, így megszerezték a második helyet. A gólkirályi címet Kovács László harminc találattal tartotta itthon, míg a legjobb hazai játékos Szabó Martin lett. Vasárnap a lányok következtek, a csapatok két hármas csoportban feszültek egymásnak. A Lóci DSE mindkét csoportmeccsét egyetlen góllal vesztette el, a helyosztón viszont héttel kaptak ki a Kazincbarcikától, így hatodikok lettek. A legjobb hazai játékosnak Dobák Aminát választották meg.

„Az ellenfelek nagyon nehéz csapatok most nekünk, mert az idősebb játékosaink sérültek, és majdnem végig 2006-os játékosokkal játszatom a serdülőt. A felkészülésünk eddig fizikális felkészülés, alapozás volt, tehát labdát nem nagyon fogtunk. Úgyhogy ez a mérkőzéseken is látszódott, hogy labdával nem találkoztunk” - értékelt Kerekes Péter, a Lóci DSE serdülő csapatának edzője.

A serdülős lányok mezőnyében ott volt Bellér László egyik unokája is. Panna nyakába aranyérem került, a Hajdúnánással ugyanis a fináléban megverték az Alsózsolcát.

„Nagyon megható, mert én ugyan nem ismertem a nagypapámat, nagyon kicsi voltam, amikor meghalt, de nagyon jó, amiket hallok róla, és amikor mesélnek róla. Nagyon jó érzés, hogy az ő tornáján játszhatok” - fogalmazott Bellér Panna, a Hajdúnánás SK kézilabdázója.

Az emléktorna mind a lányok, mind a fiúk számára jól szolgálta a felkészülést. A csapatokra még sok munka vár a következő hetekben, a bajnokságok februárban folytatódnak.


895_0_t 895_1_t 895_2_t 895_3_t
895_4_t 895_5_t 895_6_t 895_7_t
895_8_t 895_9_t 895_10_t 895_11_t
895_12_t 895_13_t 895_14_t 895_15_t
895_16_t 895_17_t
Vissza