Kézilabdás döntések (képgalériával)2020. január 11. (szombat) 21:57 - Sportnews/8896_0_300.jpgElnökséget választottak a kézilabdások. A szavazás eredményeképpen Halász Sándor folytatja az elnöki munkát, alelnökként továbbra is Lőw Gábor tevékenykedik. A közgyűlésen emellett ismertették a tagokkal az elmúlt esztendő eredményeit, valamint módosították az alapszabályt is.

Közgyűlésen értékelte az elmúlt esztendő eredményeit az Ózdi Kézilabda Club elnöksége és tagsága. A tanácskozáson elsőként a felnőtt csapat edzője, Szakál György ismertette a klub beszámolóját, amelyet korábban az önkormányzat képviselő-testülete elé is terjesztett az egyesület. Ebben kitért az NB1/B-s gárda mellett az utánpótlás sikereire is.

„Az eredményesség szempontjából nem lehet panasz az Ózdi Kézilabda Club elmúlt évére. A száraz tények a következők: a felnőtt csapat az NB1/B-s bajnokság hatodik helyén zárt, ami az elmúlt évtized legjobb pozíciójának számít. Az ifjúsági korosztály minden várakozást felülmúlt, hiszen a 2018-as másodosztályú bajnoki cím után az NB1-ben nyolcadikként zártak, köszönhetően a nagyszerű tavaszi menetelésnek” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Második napirendi pontként az alapszabály módosításáról tárgyaltak. Ennek lényegi részét egy szerkezet-átalakítás jelentette. Két bizottságot is megszüntettek a klubnál, a tapasztalatok szerint ugyanis azokra nincs szükség, ráadásul jogszabály sem rendelkezik arról, hogy az egyesületnek rendelkeznie kellene velük.

„Hatályon kívül helyeződne, illetve megszűnne az alapszabály szerint a felügyelőbizottság és a fegyelmi bizottság. Ezeknek a szerveknek a kötelező megválasztását nem írja elő a jogszabály, és a gyakorlat is azt mutatja, hogy a napi munka kiszorította, illetve kiváltotta ezeket. Ezért javaslatot tesz az alapszabály módosítása a megszüntetésükre. Helyettük egy úgynevezett gazdasági csoport létrehozása vált indokolttá” - hangsúlyozta Énekesné dr. Kótka Andrea, levezető elnök.

A módosítást végül egyhangúlag hagyta jóvá a tagság. A folytatásban egy jelölőbizottság terjesztette a jelenlévők elé a megválasztásra javasolt tisztségviselőket. A titkos szavazás eredményeképpen továbbra is Halász Sándor maradt az ÓAM-Ózdi KC elnöke, az alelnök pedig Lőw Gábor. Az elnökséget Szilágyi István, Zákányi Zoltán és Kiss Sándor alkotják. A közgyűlés zárásaként több szülő is aggodalmát fejezte ki az U13-as csapat helyzetével, a gyerekek fejlődésével és a létszámmal kapcsolatban. Válaszként arról biztosították őket, hogy elnökségi ülésen hamarosan megoldást találnak a felvetett problémákra.


896_0_t 896_1_t 896_2_t 896_3_t
896_4_t 896_5_t 896_6_t 896_7_t
896_8_t 896_9_t 896_10_t 896_11_t
896_12_t 896_13_t
Vissza