Sportos ovisok (képgalériával)2020. január 15. (szerda) 19:00 - Sportnews/8909_0_300.jpgÓvodások vették birtokba ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnokot. Olyan rendezvényre várták őket, amely egyben a Bozsik-program és a Bolyky Sportcsillag sorozat része is volt. Több mint kétszáz apróság sportolt ma közösen, a cél pedig nem elsősorban a versengés, hanem a mozgás megszerettetése volt.

Gyerekzsivajtól volt hangos ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnok. Tíz óvodából mintegy kétszázhúsz apróság érkezett. Volt olyan intézmény, amely több csapatot is indított, így összesen huszonkét együttes vett részt a Bozsik-programnak és a Bolyky Sportcsillag sorozatnak egyaránt részét képező rendezvényen. Az Európai Labdarúgó-szövetség még a kétezres évek elején indította útjára Grassroots-programját, amely a nem professzionális labdarúgó-tevékenységek gyűjtőfogalma. A Grassroots égisze alá tartozik például a Bozsik-program is. Ma ugyanakkor nemcsak focival, hanem más labdás játékokkal és egyéb ügyességi feladatokkal is várták az ovisokat. Szeretnék ugyanis őket megnézni más sportágakban, igaz, nem felmérő jelleggel.

„Ami a legfontosabb, hogy élményt nyújtsunk nekik a mai napon. Egy sportos élményt, ahol jól érzik magukat. Ebben hálistennek az óvodák partnerek. A gyerekek nagyon szeretik évről évre ezeket az összejöveteleket. Reméljük, a mai alkalommal is jól fogják magukat érezni, jót sportolnak majd, és a következő Bolyky Sportcsillag programon is részt vesznek” - emelte ki Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A mai programon is részt vevő tíz intézmény egyébként rendszeres szereplője a hasonló rendezvényeknek. A feladatok lebonyolításában pedig az óvónők is segédkeznek, hiszen ők is jól ismerik már a menetrendet. A gyerekek élvezik ezeket az alkalmakat, és azt mondják, az óvodában is sok ilyen játékban van részük.

„Óvónénivel, meg sokat szoktunk játszani a csoporttársainkkal is” - nyilatkozta Imre Bianka.

A változatos feladatok között szerepeltek többek közt focis állomások, három a három elleni játék, békaugrás, akadálypálya és célba rúgó verseny is. Mindenkinek lehetősége volt végigpróbálni ezeket.

„Most még az előbb volt a békaugrás. Utána most jön a foci” - mondta Szabó-Rónai Benjámin.

A rendezvény elsődleges célja nem a verseny és a rangsorolás volt, így győztest sem hirdettek. Az összetett feladatok végén minden gyerek kapott csokoládét és emléklapot is. A legfontosabb ezeken a programokon az, hogy megszerettessék a mozgást a kicsikkel.


909_0_t 909_1_t 909_2_t 909_3_t
909_4_t 909_5_t 909_6_t 909_7_t
909_8_t 909_9_t 909_10_t 909_11_t
909_12_t 909_13_t
Vissza