Közös produkciók (képgalériával)2020. január 22. (szerda) 19:00 - Kultúranews/8930_0_300.jpgKözösen adott kultúra napi műsort a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Köre és az Ózdi Szívbetegek Egyesülete. A két szervezet tagjai között az utóbbi időben szoros barátság szövődött, ezt erősítette ez a rendezvény is. A közönség a versek és dalok mellett táncos produkcióknak is tapsolhatott.

A Himnusz soraival vette kezdetét a Szeretet Gyermekei Alapítvány Ózdi Szép Szó Irodalmi Körének és az Ózdi Szívbetegek Egyesületének közös műsora a Városi Könyvtárban. Az irodalmi kör minden évben hasonló rendezvénnyel ünnepli a kultúra napját, idén pedig a Szív Klub tagjait is meghívták. A két szervezet között ugyanis az elmúlt időszakban szorosabbra fűződött a kapcsolat.

„Tavaly januárban találkoztunk egy alapítványos rendezvényen a Szív Klub vezetőjével. Ott kezdődött a barátság tulajdonképpen. Meghívtak minket először, hogy adjuk elő verseinket, mutatkozzunk be. Ebből jött a második ötlet, hogy mivel most a kultúra napját ünnepeljük, és mi minden évben szoktunk rendezvényt csinálni, látogassanak most ők el hozzánk” - mondta Fazekasné Szabján Erika, az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör vezetője.

A rendezvényen mindkét klub tagjai változatos produkciókkal álltak a közönség elé. A versek közt voltak saját költemények, de elhangzottak a magyar irodalom nagyjainak alkotásai is. Többen pedig olyan előadással érkeztek, amelyet korábban nem mutattak még be más rendezvényen.

„Éneklés terén van újdonság, új dal. A dalkörünk is fellép, ők nemrég bővültek három férfi taggal, nagy örömünkre. A szavalatok régebbiek, ezt sokan már máshol szavalták. Mivel idős korosztályról van szó, az egyhetes felkészülés nem megy, hiszen memorizálni kell a verset, szöveget” - nyilatkozta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Levora Sándorné maga is újdonsággal készült, tőle Vangelis: 1492 – A Paradicsom meghódítása című slágerét hallhatta magyarul a közönség. A két egyesület ezzel a rendezvénnyel ünnepelte a Magyar Kultúra Napját, amit 1989 óta tartunk január 22-én.


930_0_t 930_1_t 930_2_t 930_3_t
930_4_t 930_5_t 930_6_t 930_7_t
930_8_t 930_9_t 930_10_t 930_11_t
930_12_t
Vissza