Összehangolt akció (képgalériával)2020. január 22. (szerda) 19:00 - Városnews/8931_0_300.jpgÖsszehangolt akciót tartottak az áramlopások kiszűrése és visszaszorítása érdekében ma városunkban. Az áramszolgáltató szakemberei, a rendőrség és a rendészet munkatársai több területet is átvizsgáltak, és ahol szükséges volt, intézkedtek is. A visszatérő ellenőrzéseknek köszönhetően az illegális áramvételezések száma az elmúlt időszakban csökkent Ózdon.

Ma egy összehangolt akció keretében a Mekcsey István út egyik ingatlanában az áramszolgáltató és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak illegális áramvételezést sikerült felderíteniük, amelyben rajtuk kívül az Ózd Városi Rendészet munkatársai is rendszeresen közreműködnek.

„Bejelentés ebben az évben, illetve a tavalyi évben nem érkezett illegális áramvételezésre vonatkozóan. A rendészet dolgozói ellenőrzéseik során folyamatosan mérik fel az illegális áramvételezéssel gyanúsítható szóban forgó területeket. Erről folyamatosan jelentést készítünk. Jelezzük az Émász, illetve a rendőrség felé. Amikor nagyobb számú statisztika összegyűlik, akkor szoktunk akciót szervezni rá” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Az Émász munkatársai először meggyőződnek róla, hogy a tulajdonos rendelkezik-e előfizetéssel, vagy esetleg kártyás óra van-e a birtokában. Amennyiben valóban illegálisan jutnak áramhoz az érintettek, úgy ők teszik meg a feljelentést is a rendőrség felé, ahol egy hozzávetőleges értéket is felvázolnak a veszteséggel kapcsolatban. A becsült kár mértéke befolyásolja az eljárás további menetét. Megtörténhet az is, hogy elő kell állítani valakit. Minden helyszín más. Előfordult olyan eset is, hogy valaki a saját szomszédjától szerezte be ingyen az áramot.

„Akik illegálisan vételezik az áramot, azok általában fűtenek is vele. Több helyen tapasztaltuk, hogy rezsókat használnak fűtésre. Tehát túlnyomó áramfogyasztás lép fel ebben az esetben. Ilyeneket tapasztalunk az ingatlanoknál” - nyilatkozta Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet mb. rendészetvezető-helyettese.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szabálytalanul vételezők az ilyen akciókról gyorsan értesülnek, így fel tudnak készülni az ellenőrzésre, éppen ezért egy-egy településrészen egyszerre több helyszínen is zajlik razzia. Ma a Dózsa György, illetve a Dobó István úton is kellett intézkedniük a hatóságoknak. Az áramszolgáltató munkatársai több esetben is elvégezték a lekötést. Egyébként a visszatérő ellenőrzéseknek köszönhetően évről évre csökken az áramlopások száma városunkban.


931_0_t 931_1_t 931_2_t 931_3_t
931_4_t 931_5_t 931_6_t 931_7_t
931_8_t 931_9_t
Vissza