Térségi diákolimpia (képgalériával)2020. január 23. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8937_0_300.jpgMa rendezték meg az Úszás Diákolimpia térségi döntőjét a városi uszodában. A megmérettetésen több mint hatvan általános iskolás tanuló vett részt. A gyerekek öt versenyszámban mérték össze tudásukat. A cél az volt, hogy kiderüljön kik azok, akik Ózdot és vonzáskörzetét képviselik majd a megyei diákolimpián, Miskolcon.

Gyerekektől volt hangos ma a Városi Uszoda épülete. Ma rendezték meg ugyanis a Úszás Diákolimpia térségi döntőjét. Legtöbben a Vasvár Úti, az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói közül képviseltették magukat a megmérettetésen, de voltak gyerekek Serényfalváról és Borsodszentgyörgyről is. 

„A térségi diákolimpia Ózd és vonzáskörzetének az úszás diákolimpiája, ahol ugye el kell dönteni, hogy kik azok a gyerekek, akik képviselik városunkat és térségét a megyei diákolimpián, ami Miskolcon lesz a közeljövőben. Tehát ezeket a versenyszámokat azért rendezzük, hogy megtudjuk, hogy kik azok, akik továbbjutnak” - mondta Schifter Tamás, a versenybíróság elnöke.

A térségi diákolimpián összesen 63 gyerek vett részt. Schifter Tamás, a versenybíróság elnöke szerint elég népes a mezőny, ebből is látszik, hogy nagyon népszerű az úszás manapság. Több tanuló is elmondta, hogy szereti ezt a sportot, és sokaknak nem ez az első versenye.

„Nyugtató érzés, amikor beleugrok a medencébe, és kiengedhetem a stresszt, meg az ilyesmit magamból. Már 5-6 éve csinálom, és amikor elkezdtem, azt hittem semmi sem fog sikerülni, de 3-4 év múlva ráéreztem, hogy megy, és hogy ez a sport nekem jó, és nem szeretném abbahagyni” - hangsúlyozta Kacsmarik Lili Boglárka.

„Nekem ez már a negyedik-ötödik versenyem, és már ötödik éve úszok” - nyilatkozta Konyha Kristóf.

A gyerekek négy korcsoportban, öt versenyszámban mérték össze tudásukat. Mivel ez egy B kategóriás verseny volt, a pillangó nem szerepelt köztük. A térségi megmérettetésnek az volt a célja, hogy kiderüljön kik azok, akik Ózdot és vonzáskörzetét képviselik majd a hamarosan induló megyei diákolimpián, Miskolcon.


937_0_t 937_1_t 937_2_t 937_3_t
937_4_t 937_5_t 937_6_t 937_7_t
937_8_t 937_9_t 937_10_t
Vissza