Tanulj meg hímezni! (képgalériával)2020. január 27. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/8945_0_300.jpgTagtoborzót tart az Aranygyűszű Díszítőművészeti Szakkör. A csoport jelenleg kilenc taggal működik, de szeretnék bővíteni a hímzők létszámát, mivel nincs utánpótlás. A szakkör a magyar népi hímzéskultúra hagyományait őrzi, saját ötletek alapján dolgoznak, és munkáikkal már több elismerést is szereztek országos és helyi viszonylatban is.

Az Aranygyűszű Díszítőművészeti Szakkör olyanok jelentkezését várja, akik érdeklődnek a hímzés és a kézimunka iránt, valamint hasznosan szeretnék eltölteni szabadidejüket. A toborzót február 3-án, hétfőn 14 órakor tartják az Olvasóban.

„Szeretnénk időben átadni – még időben, én úgy gondolom – a fiatalabb nemzedéknek a hímzés szépségét, mesterségét. Hagyományőrzés szempontjából is nagyon fontos, és lakáskultúrától kezdve a napi öltözködési kultúrában szervesen részt tudnak venni a mintakincs által megmentett motívumok. Ezzel széppé tesszük a lakásunkat, ruházatunkat, és a magyar hagyományokat továbbörökítjük” - mondta Kőhalmi Márta, az Aranygyűszű Díszítőművészeti Szakkör tagja.


945_0_t 945_1_t 945_2_t 945_3_t
945_4_t 945_5_t
Vissza