Előkészítő program (képgalériával)2020. január 30. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8956_0_300.jpgÓvodások számára szerveztek programot a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az eseményre a körzetükhöz tartozó ovikból érkeztek apróságok, hogy megmutassák versmondó- és rajztehetségüket. A cél az volt, hogy megismertessék a gyermekekkel az intézményi környezetet, illetve hogy mindenki sikerélménnyel térhessen haza.

Rajzokkal telt meg ma délelőtt a Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozójának aulája. Az intézmény a hozzá tartozó körzet óvodásaitól második alkalommal várt műveket, így a Katona József, a Mogyorósvölgyi és a Nemzetőr Úti Óvodából is érkeztek alkotások. A fiatalok aktívan részt vettek, hiszen több mint harminc pályamű érkezett be a zsűrihez.

„Elsősorban ez az „Én is iskolás leszek” előkészítő programunknak az egyik pontja. Tulajdonképpen az „Óperenciás tengeren innen- és túl” elnevezésű mesemondó versenyt rendezzük ma meg, melyet a körzeti óvodákkal együtt szerveztünk meg. Itt a lelkiismeretesen felkészült csemeték előadhatják kedvenc meséjüket, ezzel is megmutatva mire képesek. Emellett kihirdetjük a decemberben meghirdetett rajzpályázat eredményét is” - mondta Kozupné Tóth Bianka, szervező.

Az épület dísztermében a megjelent óvodások sorban adták elő produkcióikat. A művek között főként az életkori sajátosságoknak megfelelő állatmesék szerepeltek. Több klasszikus is elhangzott, mint például: A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy A kóró és a kis madár.

Még a felnőttek is gyakran megilletődnek, ha idegen helyre kell menniük, így az óvodásoknak is nagy segítséget nyújtanak az ilyen jellegű programok. Fontos emellett a pozitív visszacsatolás, így minden apróság ajándékkal távozott a rendezvényről.

„Kisgyerekekről van szó. Nekik nagyon fontos, hogy úgy távozzanak, hogy van valami a kezükbe. Ők nem az ajándék mennyiségét, minőségét nézik, hanem, hogy valamit kaptak, és ezt tekintik értéknek. Ezt egy picit motiváló szándékkal is tesszük” - nyilatkozta Csikász Judit, szervező.

A Vasvár Úti Általános Iskola beilleszkedést és az intézményi környezet megismerését célzó programsorozata a későbbiekben is folytatódik majd.


956_0_t 956_1_t 956_2_t 956_3_t
956_4_t 956_5_t 956_6_t 956_7_t
956_8_t 956_9_t 956_10_t 956_11_t
956_12_t 956_13_t
Vissza