Jön a háború? (képgalériával)2020. február 3. (hétfő) 19:00 - Politikanews/8965_0_300.jpgAz aggasztó nemzetközi helyzetre hívta fel a figyelmet a Magyar Munkáspárt. A szervezet helyi aktivistái a Városi Piacon találkoztak a helyiekkel. A lakosság körében több példányt osztottak ki hetilapjukból, amelyben szintén a NATO és az Amerikai Egyesület Államok ténykedése áll a középpontban.

A Városi Piacon várták a lakosságot a Magyar Munkáspárt helyi aktivistái. A megmozdulással szerették volna elérni a helyieket, hiszen elmondásuk szerint számos olyan dolog történik a nemzetközi politikai életben, amely aggodalomra adhat okot. Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának tagja elmondta, hogy mindig vannak meleg helyzetek, de ez a mostani mozgósítás nagy problémákat idézhet elő.

„Nagyon testközelben van a háború. A régi szlogen most úgy szólna, hogy nem az oroszok, hanem az amcsik vannak a spájzban. Negyvenezer fős hadsereget mozgósít a NATO Európa közepén. Magyarul modellezik a harmadik világháborút és ez életveszélyes” - mondta Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt Központi Bizottságának tagja.

A szervezet tagjai szerint a médiában sokkal nagyobb figyelmet kellene szentelni a lényeges dolgoknak. Kiemelték, hogy a Kínából induló koronavírus szinte minden médiumon vezető szerepet játszik a napokban. Fontos a helyiek figyelmét felhívni azokra a dolgokra, amelyek testközelből is érinthetik őket.

„A médiában ennek nem adnak szót. Azért vagyunk itt, és erre hívjuk fel az emberek figyelmét. A népbutítás megy a köztévében vagy a rádiókban, de ami igazán fontos, hogy negyvenezer katona gyakorlatozik itt Európában, erről nem tudni, és nem tudni az borzasztó dolog” - nyilatkozta Kóródi Péter, a Magyar Munkáspárt Ózdi Alapszervezetének tagja.

Kóródi Péter hozzátette, hogy teret kell engedni a hasonló témáknak. Elmondása szerint amikor hazánk lakossága népszavazás keretében arról döntött, hogy belépjünk-e a NATO-ba, az emberek fele el sem ment szavazni, mondván őket úgysem érinti. De egy háborúhoz közeli helyzetben mindenki szembesül a probléma komolyságával.


965_0_t 965_1_t 965_2_t 965_3_t
965_4_t
Vissza