Súlyos vereség (képgalériával)2020. február 10. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8989_0_300.jpgHazai pályán szenvedett nyolcgólos vereséget a Lóci DSE női kézilabda-csapata a Hajdúböszörmény ellen. A vendégek jobban kezdték a mérkőzést, azonban az ózdi lányok fel tudtak zárkózni, és sokáig egyenrangú ellenfelei voltak a listavezetőnek. A végére viszont elfáradtak, így beleszaladtak egy nagyobb különbségű kudarcba.

A listavezető Hajdúböszörményt fogadta a Lóci DSE az NB2 Keleti csoportjának 12. fordulójában. A vendégek lendületesebben kezdtek, és rögtön több gólos előnyt tudtak kialakítani, ám a mieink gyorsan felzárkóztak, sőt egyenlíteni is sikerült. Félidőre 13-11-es böszörményi vezetéssel vonulhattak a csapatok. Fordulás után egy ideig még jól küzdöttek az ózdi lányok, és egy-két gólnál jobban nem engedték elhúzni riválisukat. Az utolsó tíz-tizenöt percben azonban teljesen szétestek, sok technikai hibát vétettek, a HTE pedig könyörtelenül kihasznált minden botlást, gyors ellentámadásokkal, lerohanásokkal alakították ki a 24-32-es végeredményt. Barta Zsolt csalódottan értékelt, a Marosi István Városi Sportcsarnokban most szinte viszontlátta a két csapat korábbi mérkőzését.

„Ugyanez történt az ősz folyamán Hajdúböszörményben, ott is negyven percig pariban voltunk, utána kikaptunk kilenccel. Megint pariban voltunk, igaz, hogy följöttünk, de nem tudtunk egyszer sem vezetést szerezni. A végére megint elfáradtunk. És agyban fáradunk el folyamatosan. Egyszerűen nem tudunk koncentrálni, sok lerohanásgólt kapunk, de lőni nem tudunk könnyű gólokat. Szenvedünk a fal előtt. Az ellenfélnél volt két rutinos játékos, és simán megvertek bennünket” - értékelt Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

Barta Zsolt hozzátette: csak a megfelelő mennyiségű edzésmunka jelenthet kiutat a nehéz helyzetből. Azt azonban nehéz megoldani, mivel sok játékos messzebbről érkezne a foglalkozásokra, és a sportcsarnok leterheltsége miatt időpontokat is nehéz találni. Elégedett volt viszont a látottakkal a Hajdúböszörmény trénere.

„Erővel mi jól bírjuk, reménykedtünk abban, hogy a hazai csapat egyre jobban el fog fáradni. Ez be is igazolódott. Kellemetlen ellenfél az Ózd egyébként, mert tele van rutinos, volt NB1/B-s játékossal. Tartottam tőle, de azért bíztam abban, hogy fölül tudjuk őket múlni” - mondta Nagy Attila, a Hajdúböszörményi TE edzője.

A böszörményiek a tabella éléről várják a folytatást, és bár eredetileg az első négyet célozták meg, most már nem akarják kiengedni a kezükből az első helyet. A Lóci az újabb vereséggel a tizenegyedik a tabellán, mindössze a Szepa KSE-t tudhatják maguk mögött. Folytatás most szombaton, Hevesen.


989_0_t 989_1_t 989_2_t 989_3_t
Vissza