Szemetes városrész (képgalériával)2020. február 12. (szerda) 19:00 - Városnews/9002_0_300.jpgSajóvárkonyon is jelentős problémát okoz az illegálisan elhelyezett szemét. Az önkormányzati tulajdonú ingatlanok némelyikében méter magasan áll, máshol pedig a leomlott házfalak közé hordják a hulladékot. Sokszor a tulajdonviszonyok sem rendezettek, és a lakóknak szemétszállítási szerződésük sincs.

Az Akácos úton található ingatlanok mögötti rész önkormányzati terület, az itteni lakásokhoz tartozik. Rengeteg a szemét, ezért a terület képviselője a rendészettel és a városüzemeltetéssel közösen ma bejárást tartott. A jelenlévők felhívták az itt élők figyelmét arra, hogy tilosban járnak, ha bárhol illegálisan helyeznek el hulladékot.

„Magáningatlanoknál önkormányzati rendelet szabályozza, hogy ingatlan környékére és belterületére szemetet nem helyezünk el, csak a megfelelő hulladékgyűjtő edényzetben. Ha ilyet tapasztal a rendészjárőr, akkor közigazgatási bírságot fog kiszabni az elkövetőkkel szemben” - mondta Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet mb. rendészetvezető-helyettese.

Egyelőre nem bírságoltak, a mostani alkalom csak figyelemfelhívás volt. Az itt található ingatlanok egy része önkormányzati tulajdonú, például az a lakás is, amelynek néhol hiányoznak a falai, és nem elhanyagolható mennyiségű szemét borítja a padlót.

„Területbejárás folyamán lettem figyelmes az illegális szemétgócokra. Én úgy gondolom, hogy ezt mindenképpen meg kell oldani, és emiatt felvettem a kapcsolatot a rendészettel és az ÓVI vezetőségével. Úgy gondolom, hogy a szemét nemcsak a körzetemben probléma, hanem a város minden területén, és a legfontosabb a megelőzés” - hangsúlyozta Váradi József, területi képviselő.

A településrész idősotthona mögötti területen, a patak túloldalán állandó problémát jelent az illegálisan elhelyezett hulladék, bár a korábbi állapotokhoz képest most ott kevesebb van. A Kovács-Hagyó Gyula út és a Dobó István utca kereszteződése környékén sem rózsás a helyzet: ott a leomlott házfalak közé hordják a szemetet. Berki Lajos roma referens szerint sokszor a tulajdonviszonyok sem rendezettek, ezért egyes lakóknak hulladékszállítási szerződésük sincs. A mai bejárást két hét múlva egy másik követi: ennyi idejük van a ma figyelmeztetett személyeknek arra, hogy legális módon elszállítsák a felhalmozott szemetet, ugyanis akkor már ötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújthatják majd őket.


002_0_t 002_1_t 002_2_t 002_3_t
002_4_t 002_5_t 002_6_t 002_7_t
002_8_t 002_9_t 002_10_t 002_11_t
002_12_t 002_13_t 002_14_t
Vissza