Télűzés Szennán (képgalériával)2020. február 19. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/9025_0_300.jpgEgyütt farsangoztak a szennaiak. A városrész közösségi házában már ötödik alkalommal szórakoztak együtt a helyiek a Szenna Fejlesztéséért Alapítványnak köszönhetően. A szokásokhoz híven fánksütő versenyt tartottak és kiszebábot égettek. A rendezvény célja, ahogy mindig most is a közösség megerősítése volt.

Kívül, belül kidíszítve fogadta a résztvevőket a szennai közösségi ház. A településrész most rendezte meg ötödik alkalommal a már hagyományosnak számító télűző eseményét. A bálba most is többen mókás jelmezben, vagy maszkban érkeztek meg.

„Egy farsangi rendezvényre jöttünk a mai nap össze, amelyet az alapítvány szervezett. Bárki részt vehet, mindenkit szívesen látunk. A nyugdíjas korúaktól a 18-20 éves korosztályig bárki jöhet” - mondta Slágáné Kötél Ildikó, a Szenna Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szervezők most is egy mókás előadást mutattak be a farsangra érkezőknek. A szereplők két pletykálkodó falusi idős asszonyt játszottak el. Emellett a fánkverseny is hagyománynak számít ezen a napon. Ebben az évben is egy háromtagú zsűri pontozta a különböző formájú és ízű édességeket. A konyhában pedig gőzölgő forralt bor várta a vendégeket.

„A célja a programnak az lenne, hogy közösséget kovácsoljon, hogy összehozzuk a lakókat, a szennai közösséget. Mindig próbálunk egy picit ilyen humorosabb előadásokkal is készülni, és mindig jól szokott sikerülni ez a program” - nyilatkozta Slága Eszter.

A fánkversenyt követően a szennaiak a télűzés jelképét, a közösen elkészített kiszebábot is megtáncoltatták, majd kint a közösségi ház udvarán együtt égették el. A rendezvény ezután tombolasorsolással és tánccal folytatódott. A következő napon egyébként a településrészen élő gyerekeket is hasonló mókás programra várták.


025_0_t 025_1_t 025_2_t 025_3_t
025_4_t
Vissza