Támogatás a kórháznak (képgalériával)2020. február 21. (péntek) 19:00 - Egészségnews/9032_0_300.jpgAdományban részesült az Almási Balogh Pál Kórház. A 200 ezer forintos felajánlás egy ózdi vállalkozótól érkezett, aki már nem először nyújtott segítséget az intézménynek. Az adakozásnak különleges módját választotta, egy aláírásokkal teli futball-labdát bocsátott árverésre. A sporteszköz azonban nem a vásárlóhoz, hanem a kórházhoz került.

Sportolók, zenészek és ismert közéleti személyiségek aláírása díszíti azt a futball-labdát, melyet egy ózdi vállalkozó bocsátott licitre nemrég. A dedikált sporteszköz egy budapesti cégcsoport tulajdonosánál talált gazdára, aki összesen 200 ezer forintot fizetett érte. Ez az összeg került most a kórházhoz, amit többek között tárgyi eszközökre és képzésekre fordítanak majd. Ez a fajta segítségnyújtás nem túl gyakori, viszont az Almási Balogh Pál Alapítványhoz időnként érkeznek kisebb-nagyobb felajánlások. Tavaly például egy vállalkozó egymillió forintot ajánlott fel, melyet a Semmelweis-napra fordítottak.

„Az említett alapítványunkra azért időről időre döntően inkább kisebb, értem ezalatt, hogy ötvenezer forint alatti felajánlások szoktak érkezni. Általában az is előfordul, hogy ha hálás beteg akar valamit tenni a kórházért, és megkérdezi, hogy mit tehet, meg szoktuk ezt a lehetőséget említeni, és időnként, bár kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Ezeket az összegeket mindet egyébként az ózdi betegek gyógyítása céljából használjuk föl” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

A licitáló fontosnak tartja a segítségnyújtást, és többször is jótékonykodott már. Megtudtuk, hogy nem először jár Ózdon, hiszen családi kötődése is van a városhoz, melyről egyébként igen pozitívan nyilatkozott. Így a jövőben is biztosan ellátogat majd hozzánk.

„Licitálásra nem volt eddig példa, de nagyon sok szervezetet támogatunk. Kórházakat is, de legfőképpen a Magyar Nemzeti Parkokat. Nekünk ez a zászlóshajónk” - nyilatkozta Gaál Péter, a Lenergy Cégcsoport ügyvezetője.

Tavaly is kapott már támogatást ily módon az egészségügyi intézmény, akkor egy baseballsapka került kalapács alá. A dolog érdekessége, hogy a licitre bocsátott tárgyakat egy budakalászi, a Lupa-tó közelében működő étteremben helyezik el, ahol igen sok ismert személy és sportoló fordul meg évről évre. A mostani futball-labda például a 2019-es strandszezonban várta, hogy minél többen aláírják. Így azon többek között Csisztu Zsuzsa, Ganxsta Zolee, Fluor Tomi és a Zaporozsec Zenekar tagjainak aláírása is szerepel.

„Én már több mint tíz éve támogatom Ózd városának különböző intézményeit, meg különböző egyesületeit és a kórházat is, és azt a dolgot találtam a legegyszerűbbnek és a leghatékonyabbnak, hogy valamilyen értékes relikviát szerzek, azt elárverezem, és az abból befolyt pénzt pedig odaadom annak, akinek én gondolom” - fogalmazott Dancsok Tamás, a Piramis Kft. ügyvezetője.

A kórház támogatásából az ügyvezető szeretne tradíciót teremteni, illetve másokat is ösztönözne arra, hogy ha teheti, segítsen. A kihelyezett relikviák is többek között azt a célt szolgálják, hogy egy lehetséges alternatívát mutassanak azoknak, akik ily módon adakoznának. A vállalkozó a következő évre egy labdarúgó-, vagy egy kézilabdamezt szeretne majd licitre bocsátani, amiből a befolyt összeget szintén az ózdi kórháznak szánja majd. Aki támogatná az Almási Balogh Pál Alapítványt a 10701290-22694706-51100005 (CIB Bank) számlaszámra utalhatja a felajánlott összeget.


032_0_t 032_1_t 032_2_t 032_3_t
032_4_t 032_5_t 032_6_t 032_7_t
032_8_t 032_9_t 032_10_t 032_11_t
032_12_t

 

Vissza