Gyorsabb internet (képgalériával)2020. március 2. (hétfő) 19:00 - Fejlesztésnews/9061_0_300.jpgMegkezdődtek a rákötések az optikai hálózatra. A helyi kábel- és internetszolgáltató cég elsőként a Szent István út és Bolyki főút térségében kezdte el a munkálatokat, de hamarosan sorra kerül a Városközpont is. A fejlesztés a felhasználók számára stabilabban működő, gyorsabb internet-hozzáférést eredményez, amely nem jár semmiféle plusz költséggel.

A helyi kábeltelevízió- és internetszolgáltató vállalat tervei között már régóta szerepelt egy olyan rendszer kiépítése, amellyel a korszerűbb technológiának köszönhetően nagyobb sávszélességet tudnak biztosítani előfizetőiknek. Az elmúlt időszakban a lépcsőházakban kialakítottak egy új optikai hálózatot, valamint az épületeken kívül is történtek munkálatok. Ifj. Zubor László azt mondja, hogy a fejlesztésre elsősorban azért is volt szükség, mert megnőttek a felhasználói igények. A napokban megkezdődött a kivitelezés, vagyis az otthonokba új beltéri egységek kerülhetnek.

„A már meglévő szolgáltatás mellé húzunk be egy nagyon vékony optikai csatlakozót, amelyre felkerülnek ezek az eszközök. A régi kábeltévé ugyanúgy megmarad, mint ahogyan most, és nem lesz plusz set-top box, plusz távirányító, plusz bérleti díjak. Tehát a tévé szolgáltatás megmarad ebben a formában, és e mellé adjuk ezt a nagyobb sávszélesség elérésére képes eszközt” - mondta ifj. Zubor László, az Ózd Kábel-Net Kft. műszaki vezetője.

A szolgáltató raktáraiban dobozokban sorakoznak a routerrel egybeépített eszközök. Ezek sokkal megbízhatóbbak, mint az eddigiek. Sem a bekötés, sem az úgynevezett dual wifis szerkezet nem jár plusz költséggel, sőt a szolgálatatás díja sem emelkedik azok számára, akik igénybe veszik ezt a lehetőséget. A Szent István utat követően ma a Bolyki főúton tevékenykedtek a cég szakemberei.

„Jó az irány és jó tempóban tudunk haladni is, úgyhogy hamarosan a Városközponti rész is sorra kerül és a többi része is itt a városnak. Ha az ügyféllel sikerült egyeztetnünk, akkor körülbelül egy óra hossza alatt meg tudjuk csinálni a bekötést. Némi fúrással-faragással jár a dolog, de általában megoldjuk ügyesen” - nyilatkozta Szarka László, az Ózd Kábel-Net Kft. szerelésvezetője.

A fejlesztésből nemcsak régi ügyfeleik profitálhatnak, hanem az újak is. Sőt, a jövőben magasabb színvonalú szolgáltatást kínálnak kedvezőbb áron. A Bolyky Tamás út 20. szám alatt található ügyfélszolgálati irodában bővebb felvilágosítást adnak korábbi és leendő felhasználóik számára is.


061_0_t 061_1_t 061_2_t 061_3_t
061_4_t 061_5_t 061_6_t 061_7_t
061_8_t 061_9_t 061_10_t
Vissza