Előzetesben a rabló2020. április 1. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9168_0_300.jpgEgy hónapra elrendelte a letartóztatását az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak, aki még március elején táskát rabolt Putnokon. Fontos, hogy figyeljünk értékeinkre, táskánkat becipzározva, magunkhoz szorítva hordjuk. Ha viszont már megtörtént a baj, a rendőrséget értesítsük először, hiszen így forró nyomon kezdhetik el a vizsgálódást.

A nyílt utcán támadt rá egy nőre egy férfi Putnokon még március 7-én. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított a dél körüli órákban figyelt fel az utcán egyedül sétáló nőre, majd követni kezdte. Amikor mögé ért, megütötte a karját, és megragadta a vállán lévő táskáját, amelyet egy erőteljes mozdulattal le is tépett róla, bár a nő megpróbálta magához szorítani azt. Az elkövető azonnal elszaladt a körülbelül 18 ezer forint készpénzt, a nő iratait és mobiltelefonját tartalmazó táskával. A helyszínről végül autóval menekült el.

„2020. március 7-én a Putnoki Rendőrőrsre érkezett bejelentés rablás elkövetésének gyanúja miatt egy ismeretlen személlyel szemben. Vele szemben a nyomozást kollégáim el is kezdték. A széles körű nyomozói adatgyűjtésnek köszönhetően beazonosításra került egy pár nap elteltével az elkövető. Kollégáim a személyt elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és gondoskodtak előzetes letartóztatásáról. Tettéért akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Ózdi Járásbíróság március 27-én egy hónapra, április 27-ig elrendelte a férfi letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezt és a hasonló eseteket figyelembe véve fontos, hogy ha egyedül tartózkodunk az utcán, éppen bevásárlásból tartunk hazafelé vagy autónkhoz, fokozottan ügyeljünk biztonságunkra. Táskánkat mindig szorítsuk magunkhoz, ne a hátunkon, hanem előre fogva vigyük a vállunkon. Lehetőleg becsatolva, becipzározva hordjuk, így annak is kisebb az esélye, hogy kivesznek belőle valamit.

Fontos, hogy ha már megtörtént a baj, és valaki áldozattá vált, akkor ne a közösségi oldalra posztoljon, valamint ne a szomszédokat, családtagokat hívja először, hanem a rendőrségen tegyen feljelentést. Ugyanis az egyenruhások így tudnak forró nyomon elkezdeni nyomozni, és nagyobb az esélye annak, hogy megtalálják az elkövetőt.

A kép illusztráció.

Vissza