Elfogták a rablót2020. május 13. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9288_0_300.jpgMozgássérült férfire támadt, majd elvette övtáskáját egy 33 éves rabló Ózdon. Mintegy százharmincezer forintnyi értéket zsákmányolt. Az elkövető gyorsan rendőrkézre került, és részben el is ismerte tettét. Most előzetes letartóztatásban várhatja az ügy folytatását.

Lépcsősor köti össze Kisamerikát a Munkás úttal. Viszonylag forgalmas területen, az autóbusz-állomással szemben helyezkedik el. Ezeken a lépcsőkön haladt pénteken este járókeretével az a mozgássérült férfi is, akit egy akkor még ismeretlen elkövető hátulról megütött, majd rövid dulakodás közben lecsatolta derekáról övtáskáját, és elmenekült a helyszínről. Az ózdi rendőrök a bejelentést követően nem sokkal el is fogták a rablót.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi állományának szemfüles intézkedését követően egy kamerafelvételről beazonosításra került az a személy, aki egy mozgássérült putnoki lakost rabolt ki. A beazonosítást követően nem sokkal később a személy elfogásra került. Elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Mint kiderült, a 33 éves arlói G. Lajos a késő esti órákban támadt rá a sértettre. Az elrabolt övtáskával együtt egy okostelefont és készpénzt is zsákmányolt, így összesen mintegy százharmincezer forinttal károsította meg áldozatát. A rabló kihallgatása során részben elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Ő egyébként korábban ittas vezetés és garázdaság miatt is volt már büntetve.

A gyanúsítotti kihallgatást követően a rendőrök őrizetbe vették a rablót, és indítványozták letartóztatását az ügyészségen. Információink szerint azóta már el is rendelték az előzetes letartóztatást, így várhatja az ügy folytatását.

A 33 éves férfivel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás az Ózdi Rendőrkapitányságon. Hasonló esetben kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

A kép illusztráció.

Vissza