Önkéntesek segítettek (képgalériával)2020. május 23. (szombat) 12:17 - Városnews/9321_0_300.jpgTakarítási munkálatokat végeztek Urajon és Susán szombaton. A fűnyírást, és a szemét összegyűjtését már a reggeli órákban megkezdték a katolikus, és a református temető területén. Ezen kívül a Trianoni emlékművek környezetét is megszépítették az önkéntesek. Az évről-évre megszervezett akcióra a járvány miatt azonban csak most kerülhetett sor.

Zúgtak a fűkaszák, és gyűltek a száraz gallyakból, temetői hulladékból álló szemétkupacok Uraj városrész katolikus temetőjében. A már hosszú évek óta megszervezett önkéntes akció keretében a lakosság aktívan részt vesz, hogy munkájával a terület megszépítésében szerepet vállaljon. Ezeket a feladatokat eddig minden év májusának első szombatján végezték, azonban a járványhelyzet miatt az idén ez csak most valósulhatott meg.

„Az uraji, susai nyugdíjas klub és az egyesület az, aki ezt az egész munkát szervezi. Én, mint képviselő annyi hátteret biztosítok hozzá, hogy ha lehetőség van rá, képviselői keretből üzemanyagot biztosítunk. Most az ÓVI segítségével kaptunk szemetes zsákokat, amiben elszállítjuk a szemetet. A mai napon ezt a munkát fogjuk elvégezni” - mondta Csák Árpád, területi képviselő.

A területi képviselő elmondta, hogy ezeken az alkalmakon nagyjából 25-30 önkéntes végzi a munkát. Közülük sokan már a korábbi években is hozzájárultak a városrész megszépítéséhez, de sokan vannak olyanok is, akik újként csatlakoznak a segítő közösséghez. Nincs ez másként Susán sem, ahol ma reggeltől a református temetőt takarítottak az önként jelentkezők.

„Már több mint tíz év óta, minden évben megrendezzük május hónapban az úgynevezett takarítási napot. Ebbe beletartozik a temető, közterület, a kultúrház, a parkok rendben tartása, karbantartása. Ilyen alkalommal huszonöt fő van jelen, és együtt csináljuk az uraji temetővel együtt” - nyilatkozta Sebők Ferenc, az Uraj Susáért Egyesület elnöke.

Az önkéntes akció során ma egyelőre a két temetőt, illetve az uraji, és a susai emlékművek környezetét tudták rendbe tenni. A közösségi házak takarítását később szervezik majd meg, hiszen a járványhelyzet miatt ezekben a közösségi terekben jelenleg csak egy fő tartózkodhat. A területi képviselő azonban elmondta, hogy amennyiben a veszélyhelyzetnek vége, úgy ezekben az épületekben is elvégzik a szokásos takarítást, és a környezetükben lévő terület rendezését.


321_0_t 321_1_t 321_2_t 321_3_t
321_4_t 321_5_t 321_6_t 321_7_t
321_8_t 321_9_t 321_10_t 321_11_t
321_12_t 321_13_t
Vissza