Bódult sofőr2020. május 25. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/9322_0_300.jpgKábítószert fogyasztott, és jogosítvány nélkül vezette autóját egy fiatal férfi Ózdon. A rendőrök vasárnap igazoltatták a Peugeot sofőrjét, akinél az alkoholszonda negatív, a drogteszt azonban pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során kiderült, hogy a járművezetéstől korábban eltiltották. A 22 éves férfinek több alkalommal is volt már dolga a hatóságokkal.

A Bolyki főúton kapcsolták le az ózdi rendőrök azt a sötét színű Peugeot-t, amelynek  fiatalt sofőrjéről az intézkedés során kiderült, hogy kábítószert fogyasztott. Ráadásul nem is ez volt az egyetlen kihágás, amit aznap elkövetett: jogosítvány nélkül ült autóba, ugyanis vezetői engedélyét korábban elvették tőle, éppen eltiltás hatálya alatt állt.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon eljárás indult egy 22 éves fiatal ózdi férfivel szemben. Őt kollégáim Ózdon, a Bolyki főúton vonták intézkedés alá. Megállapítást nyert, hogy engedély nélkül vezet, a vele szemben alkalmazott drogteszt viszont pozitív értéket mutatott. Kollégáim feljelentéssel éltek a fiatal vezetővel szemben. A gépjárművet a helyszínen lezárták, jegyzőkönyvben rögzítve kulcsát elvették. A férfit előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Mivel a 22 éves V. Szabolcs biofüvet szívott, és eltiltás hatálya alatt is állt, vele szemben több okból is eljárás indult. Az engedély nélküli, valamint bódult állapotban történő járművezetés mellett kábítószer-fogyasztás bűncselekménye miatt is felelnie kell majd.

Ittasan vagy bódult állapotban vezetni nemcsak tilos, hanem veszélyes is. A különböző alkoholtartalmú italok és tudatmódosító szerek ugyanis hátrányosan befolyásolhatják a sofőr képességeit. Ez balesetveszélyt hordoz magában, aki így ül autóba egyaránt kockáztatja saját maga és mások testi épségét.

A 22 éves férfinek már korábban is volt dolga a hatóságokkal. Érték már ittas vezetésen, amiért el is tiltották. Emellett pedig többek közt lopás és garázdaság miatt is indult vele szemben eljárás.

A kép illusztráció.

Vissza