Uzsorás család2020. június 5. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/9351_0_300.jpgSokakat rettegésben tartó családot kapcsoltak le az ózdi rendőrök. A három férfi és egy nő több éven keresztül fenyegetett meg másokat súlyos bántalmazással, megöléssel, hogy ilyen módon pénzt szerezzenek. Volt, akit fizikai erőszakkal kényszerítettek. Őket a rendőrök elfogásukat követőek őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Szerdán az ózdi rendőrök egy összehangolt akció során fogták el azt a három férfit és egy nőt, akik 2017 novemberétől idén májusig több családot is rettegésben tartottak Ózdon és környékén. Bántalmazást helyeztek kilátásba, így bírták rá a sértetteket arra, hogy havonta több tízezer forintot adjanak át. Aki erre nem volt hajlandó, megöléssel, családja kiirtásával, otthona felgyújtásával fenyegették. Arra is volt példa, hogy a gyanúsítottak egyike bántalmazott valakit, majd másnap a sértett otthonából elvitte a televíziót, a mosógépet és egyéb háztartási cikkeket.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás, uzsora-bűncselekmény, önbíráskodás és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három férfivel és egy nővel szemben. A gyanúsítottak még 2017 novembere és 2020 májusa közötti időszakban több családot súlyosan bántalmaztak, kihasználtak. Havonta több tízezer forint átadására kényszerítették őket anyagi haszonszerzés céljából” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Volt olyan sértett is, aki a 2017-ben kölcsönkapott húszezer forintot több éven keresztül sem tudta visszafizetni, az irreálisan halmozódó kamat miatt. A négy gyanúsított egyébként egymással rokonságban áll, közülük a legidősebb 55, a legfiatalabb pedig alig több mint húszéves. Információink szerint mindannyian büntetett előéletűek.

A három férfit és egy női társukat őrizetbe vették, és előterjesztéssel éltek előzetes letartóztatásukra. Erről a bíróság később dönt majd. Tettükért többéves börtönbüntetést is kaphatnak.

A kép illusztráció.

Vissza