Együtt sikerülhet (képgalériával)2020. június 8. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9356_0_300.jpgKisorsolták, így ott állhatna a Spartathlon elnevezésű görögországi 246 kilométeres ultrafutóverseny rajtzónájában szeptember végén az Ózdi Teknőc Futó Club kiválósága, Ihász Veronika. Azonban a nevezés és egyéb költségek előteremtése nehézségeket okoz az ózdi sportoló számára. Az elmúlt időszakban még a város határain túlról is igyekeztek támogatni a fiatal hölgyet. Tegnap Szarvaskőn lehetett rajthoz állni őt segítve, de helyiek is hozzájárulnak céljai megvalósításához.

Ihász Veronika neve már nem ismeretlen a városunkban élők számára. Az ózdi lány az ország számos pontján rajthoz állt már, 221 kilométerig szinte minden távon megmérettette magát, és rendszerint dobogós helyen ért célba. Március elején villámcsapásként érte a hír, miszerint huszonöt magyar indulóból ő lehet az egyik, első ózdi nőként, aki nemcsak városunkat, hanem országunkat is képviselheti az ultrafutás olimpiájaként is emlegetett Spartathlon elnevezésű görögországi 246 kilométeres versenyen. Ám az ilyen neves viadalon való részvétel óriási pénzügyi teher. Több százezer forintba kerül csak a nevezés, és ehhez még szállás- és utazási költséggel is kell kalkulálni. Az elmúlt néhány hétben a futótársadalom képviselői egy emberként álltak Vera mögé. Ilyen volt például Feketéné Kuzman Krisztina, aki egri futóként támogatta, hogy a fiatal lány álma megvalósulhasson.

„Egyre több ilyen instant szervezésű túrát lehet találni az országban, így szerveztem én is egyet szarvaskői rajttal. Futókén ismerem évek óta Verát és tudom, hogy most mekkora nagy dologra vállalkozik. Így összekötöttem a kettőt, hogy ha már nekem van lehetőségem egy ilyen dologgal segíteni, akkor miért ne?” - mondta Feketéné Kuzman Krisztina, a Szarvas Kör szervezője.

A résztvevők több távot is teljesíthettek, némelyik több mint ezer méter szintemelkedést is tartalmazott. Az útvonal érintette a Szarvaskői várat, a Gilitka-kápolnát, a Bélapátfalvi Ciszterci Apátságot és a Bél-kő tetejét is. Közel harmincan teljesítették valamely kihívást tegnap, Krisztina az érmekből származó bevétel felét ajánlotta fel a görög útra. Az ózdi sportoló a számára kialakított edzéstervbe jól be tudta illeszteni a 25 kilométeres táv teljesítését, ám a technika ördöge őt is megtréfálta.

„Nagyon jó volt, nagyon élveztem, gyönyörű a táj. Szarvaskő csodaszép és Bélapátfalva is. Jól alakult minden. A GeoGo alkalmazással sajnos nem boldogultam, így a teljesítésem érvénytelen. De nagyon jól szórakoztam, a távot megtettem, úgyhogy egyáltalán nem bánom” - nyilatkozta Ihász Veronika, az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója.

Fidrus Péter kezdő ózdi vállalkozóként bögredekorálással foglalkozik. A többek között „FutaVera” felirattal is ellátott poharakat ő tervezte, amely megvásárlásával szintén az Athénba való kijutáshoz próbál segítséget nyújtani. Az Ózdi Teknőc Futó Club facebook oldalán is megjelent nemrég egy felhívás. A „Tíz kör egy Spartathlonért” elnevezésű instant futóverseny teljesítésével és az ezért járó fából készült egyedi érem megvételével szintén Verát kívánják támogatni a szervezők. A feladat tíz kör teljesítése a Városi Stadionban június 10. és július 31. között. A lehetőséggel kapcsolatos bővebb, pontosabb információk is elérhetőek a klub közösségi oldalán.


356_0_t 356_1_t 356_2_t 356_3_t
356_4_t 356_5_t 356_6_t 356_7_t
356_8_t
Vissza