Közös játék (képgalériával)2020. június 14. (vasárnap) 14:18 - Egyháznews/9374_0_300.jpgTársasjáték partit tartottak az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A programon kicsik és nagyok közösen próbálták ki az igazán színesnek mondható palettát. A közösségépítő rendezvény ötletét az elmúlt időszak szülte. A nagy érdeklődésére való tekintettel a tervek szerint a jövőben megismétlik majd az eseményt.

Bőven van választék közösségi programokból az Ózdi Görögkatolikus Parókián. Legutóbb egy főzőversenyre várták a híveket, most pedig megtartották az első társasjáték partit. Az esemény ötlete az elmúlt időszak alatt merült fel a szervezőkben, és a kezdeményezést az egyházközösség is jól fogadta.

„Össze voltak zárva a családok és előkerültek, vagy a bevásárlás alkalmával megvásárlásra kerültek azok a modern társasjátékok, amelyek segítségével a családok otthonaikban játszani tudnak, és örömteli órákat tudnak így eltölteni. Egyszer egy híres ember azt mondta, hogy amelyik család együtt játszik, az együtt is fog maradni. A közös játék és a közösségi élmény megtapasztalása már kisgyermekkorban, a család és a közösség erejét fogja majd erősíteni” - mondta Bodnár Dániel, parókus.

A parókus elmondta, hogy az egyházközösség is tudott pár új társast vásárolni, amelyet az egyházmegye támogatott. Fontos volt, hogy mindenki hozza el a saját kedvenc játékát, így ismerhették meg egymást a közös időtöltés segítségével. Így kicsik és nagyok együtt szórakoztak a délután folyamán.

„Azért jöttünk el, mert két héttel ezelőtt is volt egy esemény, és most is meghívtak minket erre az alkalomra. Úgy döntöttünk, hogy eljövünk, mert szeretünk társasjátékokkal játszani, otthon is szoktunk. Ugyan nekünk még nincs saját gyermekünk, de mint óvónő ezeket a játékokat nagyon szeretem és hasznosnak találom a gyermekek életében. Mi most háromféle játékot hoztunk. Egyet a kisebbeknek, mert úgy gondoltuk, hogy esetleg lesznek ovis korú gyerkőcök, kettőt pedig a felnőtteknek vagy az idősebb gyerekeknek” - nyilatkozta Kiss-Balogh Kitti, óvónő.

Az a tapasztalat, hogy az egyházközösség tagjai örömmel vesznek részt a hasonló új programokon. Ennek megfelelően a tervek szerint a jövőben ismét megrendezik majd a társasjáték partit, hogy még többen csatlakozhassanak és mutathassák meg kedvenc játékukat a többieknek.


374_0_t 374_1_t 374_2_t 374_3_t
374_4_t 374_5_t 374_6_t
Vissza