Sportos emlékezés (képgalériával)2020. június 15. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9375_0_300.jpgRöplabdás találkozót tartottak Farkaslyukban. A szervezést most is Veres Imre vállalta magára, aki játékosként, sportvezetőként 70 év alatt végzett munkájáról tájékoztatta a meghívott vendégeket. A résztvevők között akadtak olyanok is, akik hosszú esztendők óta nem látták egymást. A program során felelevenítették a legemlékezetesebb pillanatokat is.

Egykori röplabdásokkal telt meg a farkaslyuki Ifjúsági Ház a hétvégén. Már hagyománynak számít, hogy a sportág helyi képviselői időről időre összegyűlnek, hogy felelevenítsék a közös emlékeket. A szervezést most is Veres Imre vállalta magára, aki hetven évvel ezelőtt kezdett el sportolni, és 1957-ben vehette először fel a városunkhoz közeli település mezét.

„Én úgy fogalmazok, hogy Szolnok városban születtem, és a születési helyem tisztelem. Ózdot nemcsak tisztelem, hanem becsülöm is, hiszen mindent, amiről gyerekkoromban álmodoztam, itt mindent valóra tudtam váltani. Ózdról csak a legekkel tudok beszélni” - mondta Veres Imre, egykori játékos, sportvezető.

A házigazda szerepét Farkaslyuk polgármestere töltötte be. A település első embere elmondta, hogy kiemelt szerep jutott annak idején ennek a mozgásformának.

„Farkaslyuk 106 éves történelmének egyik kiemelkedő egyesülete a röplabdás sportegyesület volt. Egészen az NB I-ig tudtak eljutni. Mivel ez a sportág mind helyi, mind pedig ózdi szinten megszűnt, pont ezek a játékosok összegyűltek, akik korábban itt voltak az egyesület színeit viselték. A hagyományőrzés arra jó, hogy találkozzanak és beszélgessenek. Emellett természetesen felidézzék, hogy milyen sikereket értek el” - emelte ki Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

A rendezvényre szóló meghívást Janiczak Dávid polgármester és Kiss Sándor önkormányzati képviselő is elfogadta. Ők is kaptak egy példányt abból a dokumentumból, amelyet Veres Imre készített az elmúlt hetven év emlékére. A visszaemlékezésekből jól látszott, hogy annak idején milyen fontos szerepet játszott a sport a munkások életében.

„Az emberek jobban szerették ezt a sportot szinte mint a focit. Persze abban az időben csak az az egy szakosztály működött itt Farkaslyukban. Nagyon nagy volt az összetartó ereje a sportnak, illetve a röplabdának. Ez az összetartás nem kifejezetten a játékosokra értendő, hanem a bányászokra és a környező településen lakókra, akik szívügyüknek tekintették ennek a csapatnak a sikeres szereplését” - fogalmazott dr. Nagy Lajos, egykori szakosztályvezető.

Az esemény ebéddel és délutánig tartó közös beszélgetéssel zárult. A tervek szerint – amennyiben lehetőségük lesz rá – ismét összegyűlnek majd a régi idők emlékére.


375_0_t 375_1_t 375_2_t 375_3_t
375_4_t 375_5_t 375_6_t 375_7_t
375_8_t
Vissza