Járvány ellen (képgalériával)2020. június 22. (hétfő) 19:00 - Városnews/9399_0_300.jpgA Kínai Evangélikus Gyülekezet adományát vette át ma délután Janiczak Dávid a Polgármesteri Hivatal épületében. A felajánlott eszközök közt védőruhák, kesztyűk és fertőtlenítőszerek voltak, amelyek a járvány elleni hatékony védekezésben nyújthatnak segítséget. Az átadáson a gyülekezet képviselője mellett az egyik helyi kínai áruház vezetője is jelen volt.

Kínai írásjelekkel ellátott dobozokban érkezett az a felajánlás, amelyet a Kínai Evangélikus Gyülekezet nevében adtak át a Városházán ma délután. Az adományt Janiczak Dávid polgármester vette át az épület tárgyalótermében. Járványvédelemben használatos egészségügyi eszközöket a szervezet nem először ajánl fel, így a fővárosi székhelyű gyülekezet képviselői számára Ózd nem az első, és nem is az utolsó állomás.

„Támogatunk más önkormányzatokat is. Így adományoztunk már Kiskőrösnek, Monornak, Dabasnak, és budapesti önkormányzatoknak is” - mondta Jyng Mihály, a Kínai Evangélikus Gyülekezet elnöke.

A Kínai Evangélikus Gyülekezetet tizenkét évvel ezelőtt alapították  Magyarországon, ma már közel százötven tagja van. Ilyen és ehhez hasonló jellegű adományokra egyébként most is nagy szükség van, hiszen előrejelzések alapján akár egy második járványhullámra is számítani lehet.

„A Kínai Evangélikus Gyülekezet, amelynek egy tagja ózdi áruház-tulajdonos, lepett meg minket védekezéssel kapcsolatos anyagokkal. Így kaptunk védőpajzsot, kaptunk védőruhát, kaptunk fertőtlenítő folyadékokat is, amiket úgyszintén, mint az előző hasonló esetben a szociális intézményeink fognak majd hasznosítani elsősorban, hiszen ők azok, akik a legjobban rászorulnak az ilyen segítségre” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A mai adományátadáson az elnökön és az ózdi áruház tulajdonosán kívül a gyülekezet lelkipásztora is megjelent, aki közös imádságra hívta a jelenlévőket. A fohász Ózd városáért és az itt élő emberekért szólt. A polgármester köszönőlevélben fejezte ki háláját az adományozóknak.


399_0_t 399_1_t 399_2_t 399_3_t
399_4_t 399_5_t 399_6_t
Vissza