Ellenőrzik a területet (képgalériával)2020. június 23. (kedd) 19:00 - Városnews/9403_0_300.jpgHódoscsépányon több utcában is bejárást tartottak ma a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésével kapcsolatban. Először az Újtelepi utat, majd a Fenyő utcát nézték meg az illetékesek. Ezeken a szakaszokon már csak a végleges helyreállítás van hátra, míg a főúton még mindig zajlik az építkezés.

Hódoscsépányon a munkák nagy részét már elvégezték, és folyamatosak a helyreállítások. A kivitelező cég képviselője azt mondja, számára fontos, hogy a tulajdonos, vagyis az önkormányzat igényeit megismerje, és eszerint végezze el a feladatokat. Tulajdonképpen ezek a szinte napi rendszerességű bejárások is ezt a célt szolgálják. Ma először az Újtelepi úton gyűltek össze az illetékesek a szennyvízcsatorna-beruházás kapcsán. Ennek az utcának az eleje egyébként is aszfaltos volt, ezt már majdnem teljes egészében befejezték, a többi részen pedig salakkal állítják majd helyre az utat. Ezt követően a Fenyő utcát is megtekintették, hiszen még itt is akadnak még tennivalók.

„A Fenyő utcának már korábban is az egyik oldala tökéletesen le volt aszfaltozva. A Gubonnai út felé tartó részt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai már javítják. Mi a bal oldali részen vittük a csatornát, ezt mi javítjuk ki. Nem vizsgálom, hogy mikor keletkeztek a törések. Mi kijavítjuk ezt az oldalát. Illetve mellette egy zúzott köves helyreállítást fogunk végezni” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A bejárások során a műszaki ellenőr jelenléte is igen fontos. Feigl Roland elmondta, hogy a tervezéseknél figyelembe kell venniük a meglévő közművek helyzetét is, hiszen mindenhol húzódik ivóvíz- és gázvezeték is. A kettő közé tudják beszorítani a szennyvízcsatornát. Ezen a szakaszon is ez történt.

„Ismernünk kell az eredeti állapotát a helyszínnek, hogy miből indult ki a kivitelező, milyen utat bontott fel. Milyen anyagszerkezettel és burkolattal volt ellátva. A szerződés alapján nyomvonalas, sávos helyreállítás van előírva a kivitelezőnek. Miután elvégezte a munkát, neki az eredeti állapotot kell helyreállítani, de csak sávosan. A Fenyő úton volt egy három méter széles aszfaltos rész, mellette pedig egy régi itatott makadám felület. A szennyvízcsatornát tulajdonképpen a tervektől eltérve ide hoztuk be” - nyilatkozta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A főút egy részén még zajlik a csatornahálózat kiépítése. Ezen a szakaszon jelzőlámpa irányítja a forgalmat a zavartalan munkavégzés érdekében, ezért érdemes körültekintően közlekedni. Itt előreláthatólag négy héten belül befejezik a kiépítést, de mivel a földfelszín alatt dolgoznak, előre nem láthatják, hogy milyen talajszerkezettel találkoznak majd. Most például a templomnál több mint öt méter mélyre ástak le. Ez a szint a Nagyvölgyi út irányába haladva folyamatosan emelkedni fog. A főúton a közútkezelői előírások értelmében félsávos aszfaltozást kell végrehajtaniuk, a végleges helyreállítás itt október-november környékén várható.


403_0_t 403_1_t 403_2_t 403_3_t
403_4_t 403_5_t 403_6_t 403_7_t
403_8_t
Vissza