Lendületben az egészségért (képgalériával)2020. július 14. (kedd) 19:00 - Egészségnews/9468_0_300.jpgÚj, ingyenes mozgásprogramot hirdetett az Egészségfejlesztési Iroda. Erre bárki jelentkezhet, aki javítana kondícióján, állóképességén, vagy szeretne megszabadulni súlyfeleslegétől. A foglalkozások július 22-én kezdődnek, ezeket szerdánként tartják majd.

Több eszközt is ki lehet majd próbálni azon a mozgásprogramon, amelyet az ózdi Egészségfejlesztési Iroda indít július 22-én. A felhívás szerint az egyórás foglalkozásokra minden olyan jelentkezőt várnak, aki a mozgás segítségével is szeretne hozzájárulni egészsége megőrzéséhez. A helyszínt az EFI-vel évek óta együttműködő egyik helyi fitneszklub biztosítja, amely júniustól már új helyen, Újváros téri tornatermében várja az érdeklődőket.

„Minden olyan embert várunk, aki az elmúlt időszakban nem mozgott, vagy éppen nem mer elmenni sehová mozogni. Akár a túlsúlya miatt, akár azért, mert szégyellős. Azt gondolom, hogy családias környezetben találja majd magát. Tehát minden olyan embert várunk, aki egyszerűen csak szeretne mozogni” - mondta Jakab Krisztina, a Top Team Fitness fitnesz instruktora.

Jakab Krisztina elmondta, hogy a mozgásformák egy része saját testsúlyos edzésterv alapján valósul majd meg. Emellett azonban egyéb eszközöket, így például gymstick botot, fitball labdát és kisebb súlyokat is használnak majd a résztvevők. Az alkalmanként egyórásra tervezett foglalkozásokon a gyakorlatok végzése mellett a bemelegítésekre és a nyújtásokra is nagy hangsúlyt fektetnek.

„Olyanok induljanak el erre a tornára, olyanok vegyék igénybe, akik ténylegesen még sehol nem tornáztak, de újra szeretnék kezdeni, és felvállalják azt is, hogy legalább tíz alkalommal eljönnek erre a tornára. És aztán, ha a tíz alkalommal elvégezték ezt a tornát, megtetszett nekik, akkor folytathatják a további mozgásformákkal is, akár itt a Top Team Fitness-ben, vagy bárhol máshol” - nyilatkozta Agócs Tamásné, az Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője.

Agócs Tamásné hozzátette, hogy a lehetőség iránt egyre többen érdeklődnek. Így amennyiben a jelentkezők száma meghaladná a helyiség befogadóképességét, az Egészségfejlesztési Iroda számukra további lehetőségeket is kínál. Az EFI tornaterme ugyanis újra látogatható, ahol többek között futópad, elliptikus tréner, flabélos és jádeköves masszázságy várja az érdeklődőket. Ezekkel, illetve a jövő héttől induló új mozgásprogrammal  kapcsolatban további információk kérhetők az Egészségfejlesztési Iroda közösségi oldalán, a 06-48/574-463-as telefonszámon, illetve a fitneszklub elérhetőségein.


468_0_t 468_1_t 468_2_t 468_3_t
468_4_t
Vissza