Munkában a Közút (képgalériával)2020. július 23. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9495_0_300.jpgÚjra betömték a hatalmas kátyút a Városi Stadion előtt. Az autósoknak régóta gondot okozó úthibát rövid időn belül már másodszor javították ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. A társaság megkeresésünkre elmondta, hogy idén eddig több mint 1000 tonna kátyúzó anyagot használtak fel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Emellett ebben az évben tervezik a Pázmány úti szakasz felújítását.

A Bolyki főút Városi Stadion előtti szakaszán jó ideig egy hatalmas kátyú nehezítette az autósok dolgát. Akkor, a városi televízió forgatása után betömték a mélyedést, de abból pár napra rá az arra járó járművek újra kiverték az aszfaltot. Ma a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai újra elhárították a hibát, ezúttal nagyobb területen. Az általunk megkérdezettek kivétel nélkül örültek a helyreállításnak, mivel sokszor a tanpályára bekanyarodóknak is fejtörést okozott a gödör.

„Igen nagy gondot okozott még nagy autónál is, ugye a futóművet üti, vágja. Személyautónál meg végképp” - mondta Homonnai László.

A közút munkatársai a Bolyki főút után Szentsimon irányába vették az irányt. Ott is egy régóta gondot okozó kátyút tömtek be az útburkolat szélén. A közeli ház lakója szerint többször az épületben is érezni lehetett, ha egy nagyobb jármű belehajtott az ottani mélyedésbe.

„Nagyon behallatszik, főleg ha ilyen nagyobb autók, azok nagyot dörrennek, ahogy belemennek abba a lyukba” - nyilatkozta Bíró Kálmánné.

Megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője azt írta, hogy munkatársai folyamatosan látják el az előttük álló feladatokat, azonban az utak felújítását ütemezetten, hierarchikus rend szerint végzik: első körben a főutakon, majd a mellékutakon, végül a bekötőutakon dolgoznak. Ezért is várathatott magára a stadion előtti kátyú is.

„Társaságunk a járványügyi helyzet ideje alatt is váltott műszakban, dolgozóink egészségének megőrzése mellett is maradéktalanul ellátta az alap üzemeltetési és fenntartási feladatokat, amelyeket július 1-től még nagyobb kapacitással folytatnak. Idén eddig több mint 1000 tonna kátyúzó anyagot használtak fel munkatársaink burkolathibák megszüntetésére Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” - áll Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjének tájékoztatójában.

A kommunikációs osztályvezető levelében hozzátette, hogy az Ózd belterületén lévő közutak burkolathibáinak tartós javításával előreláthatóan augusztusban tudnak végezni. Emellett ebben az évben a Pázmány úti körforgalom és az Ózd vége közötti szakaszon terveznek egy külső kivitelező cég segítségével felújítási munkát, ennek részleteiről azonban csak később tudnak tájékoztatást adni.


495_0_t 495_1_t 495_2_t 495_3_tVissza