Lezárult a FotÓzd (képgalériával)2020. július 26. (vasárnap) 11:13 - Kultúranews/9500_0_300.jpgSzombaton tartották zárónapját a FotÓzd le programsorozatnak. A Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesület által szervezett ötnapos esemény e hét kedden vette kezdetét, amelynek helyszínét a Városház tér adta. A kulturális kavalkádot előadások, koncertek és látványfestés is színesítették. Az utolsó napon a beérkezett fotók alkotóit ismerték el, amelyet az ÓMI Zenés Színház előadóinak fellépése követett.

Az időjárás ugyan nem igazán kedvezett a már második éve megszervezett FotÓzd le képzőművészeti zenei rendezvénynek, ennek ellenére a szombati zárónapra többen is kilátogattak a Városház térre. Az öt napon át tartó kulturális eseménysorozaton az ózdiak többek közt városunkról készült fotókat láthattak. Ezen kívül az Ózdi Képzőművészeti Egyesületnek köszönhetően az itt megjelentek az alkotás folyamatába is betekintést nyerhettek, látványfestés segítségével. A beküldött képek alkotóival kapcsolatban a program szervezője több pozitívumról is beszámolt.

„Tíz alkotónak a munkája látható. Tavaly is tíz volt, vagy tizenegy, tehát hasonló. A tavalyiak közül öten beküldtek, és érdekes, hogy öt, fiatal generáció, huszonévesek. Vannak, akik már Egerben tanulnak, és ott is fognak lakni. Sajnos mondhatnám, de Ózdon születtek, és itt nőttek fel, ide jártak iskolába, és középiskolába is. Úgyhogy közülük jelentkezett öt fiatalabb” - mondta Tompa Zoltán, szervező, Bárka Színpad és Műhely Kulturális Egyesület.

A fiatal generációt képviselte az ózdi születésű Török Boglárka is, aki jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem hallgatójaként, tervező grafika, és webdesigner szakon tanul.

„Amikor járkáltam a városban, sétálgattam, akkor általában szeretek pillanatképeket csinálni, úgymond’ street fotókat, amik nagyon jól elkapják a pillanatokat. Igazából ez az egyetemen derült ki, év közben, amikor a fotó tanárom mondta, hogy jó érzékem van a kompozíciókhoz. Ha megnézzük a fotók tagolását, akkor például a Munka után című képen, ahol mennek az emberek, ott azonos távolságok vannak az emberek közt” - emelte ki Török Boglárka.

Az esemény szervezője stábunknak elmondta, hogy az elmúlt napok bővelkedtek olyan történetekben, amelyek egy-egy kiállított fotóhoz kapcsolódtak. Az idelátogatók közül ugyanis többen felismerték hozzátartozójukat, ismerősüket. Így az esemény az emlékek felidézésére, és némi nosztalgiára is lehetőséget kínált, amelyet méltóképpen őriz majd meg az a tavalyihoz hasonló falinaptár, amelyen ezúttal az idei alkotók munkái szerepelnek majd. Az eseménysorozat méltó lezárása az ÓMI Zenés Színház előadóinak fellépése volt, akik egy könnyűzenei összeállítással léptek színpadra. A híres hazai-, és külföldi slágerek örökzöld dallamai a közönség néhány tagját pedig még táncra is perdítették.


500_0_t 500_1_t 500_2_t 500_3_t
500_4_t 500_5_t 500_6_t 500_7_t
500_8_t 500_9_t 500_10_t 500_11_t
500_12_t 500_13_t 500_14_t 500_15_t
500_16_t 500_17_t
Vissza