Nyári kikapcsolódás (képgalériával)2020. július 27. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9504_0_300.jpgIdén is színes programokkal töltötték meg a sporttábort a szervezők. Az Ózdi Sport- és Élményközpont által koordinált programon a 7 és 14 év közötti fiatalok többek között kézilabdázhatnak, lovagolhatnak, kipróbálhatják a kalandparkot és számháborúzhatnak is. Ebben az esztendőben ötnapos turnusokban három héten át biztosítanak lehetőséget a résztvevőknek a szabadidő eltöltésére.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. által szervezett sporttábor igen közkedveltnek számít, így minden évben vannak visszatérő arcok. A programok sokszínűségével próbálnak arra törekedni, hogy olyan elfoglaltságot biztosítsanak, amelyeket nem minden hétköznap próbálhatnak ki a gyermekek.

„Ez már a negyedik év, hogy a nyári táborainkat meg tudjuk szervezni, idén három turnusban. Sikerült idén is olyan szakembereket és sportolókat megbízni a tábor lebonyolítására, akik a városban ismertek és elismertek. Ennek köszönhetően egy nap alatt beteltek táboraink, több jelentkezőket sajnos már nem tudunk fogadni. Próbáljuk olyan színesség tenni a programokat, hogy mindenki megtalálhassa számítását és jókedvvel térjen haza” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az egyhetes turnusok során többek között lesz lovaglás, trambulin, teke, túra, számháború és strandolás is. A résztvevők közül a legtöbben egyébként is sportolnak, itt pedig új mozgásformákat is kipróbálhatnak.

„Én a hangonyi kalandparkot várom nagyon. Azt most építették, és nagyon szeretném már kipróbálni” - mondta Benedek Amina.

„Én kézizem, és a legjobban a strandot várom” - fogalmazott Hajduk Zita.

Emellett a Városi Stadionban ezzel egy időben egy másik program is zajlik. A tekés táborban egykori és jelenlegi játékosok mutatják meg a fiataloknak a sportág alapjait.

„A gyerekek nagyon szorgalmasak. Nagyon ambiciózusan állnak hozzá. Egyre többször kell guríttatni őket ahhoz, hogy minél nagyobb számban legyen elérhető az az eredmény, amit szeretnénk majd elérni a felsőbb osztályban” - emelte ki Csanádi Csaba, a SalgÓzd TK játékosa.

A résztvevő fiatalok közül többen már néhány hónapja rendszeresen gurítanak. Augusztus 30-án lesz Pétfürdőn az Utánpótlás Seregszemle és úgy néz ki, hogy oda már négy ifjú titánnal fognak majd elutazni.


504_0_t 504_1_t 504_2_t 504_3_t
504_4_t 504_5_t 504_6_t
Vissza