Tíz kör (képgalériával)2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/9536_0_300.jpg2020-ban is megfuttatjuk a várost. Idén egy alkalommal rajtol el a szabadidős program, augusztus 14-én, este hat órától. A szervezők ezúttal is a Városi Stadionba várják a mozogni vágyókat, ahol most is 45 percen belül kell 10 kört lefutni ahhoz, hogy esélyük legyen a fődíj elnyerésére. A rengeteg támogatónak köszönhetően ezt leszámítva is számos nyeremény talál majd gazdára.

2015. április elsején Dancsok Tamás egy futóversenyre hívta ki a televízió híradós műsorvezetőjét a Városi Stadionba. A sportos vetélkedés végül egy olyan jótékonysági felajánlással zárult, ami az Ózdi Városi Televízió főszervezésében, az Ózdi Sport- és Élményközponttal, valamint az Ózdi Teknőc Futó Clubbal karöltve már öt esztendeje mozgatja meg a város lakosságát.

„Nagyon különleges ez az év az Ózdi Városi Televízió életében. Itt nemcsak a járványra gondolok, hanem arra is, hogy van egy olyan rendezvényünk, ami a Pózdium, ami mindenképpen egyedi a televízió történetében. Vannak olyan rendezvényeink is, amelyeket már több alkalommal megrendeztünk. Ilyen például a futónap. Azt gondoltuk, hogy járvány ide, járvány oda, ezt mindenképpen megtartjuk az idén is, ha csak egy állomással is. Hiszen a televíziónak mindig is fontos volt, hogy ne csak a képernyőn legyünk jelen, hanem a város életében is a mindennapok részesei lehessünk” - emelte ki Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Városi Televízió főszerkesztője.

Az Ózdi Futónapok programsorozat eredetileg egy háromállomásos rendezvény, de idén egyéb okokból csak egy alkalmat biztosítanak a szervezők a tíz kör teljesítésére augusztus 14-én, pénteken este hat órától. Fontos információ, hogy már délután öt órától lehet regisztrálni.

„Szeretettel várunk mindenkit, hiszen az utóbbi időben, főleg tavasztól kezdve egyre több embert látunk az utakon, hegyeken gyűjteni a kilométereket. Most pedig szeretnénk megkérni őket, hogy itt a stadionban fejtsék ki ezt a tevékenységüket 10 körön keresztül. Ehhez nem kell nagy állóképesség, nem kell nagy felkészültség. Szeretettel várunk mindenkit, aki esetleg meg akarja mérettetni magát, illetve egy új pályacsúcsot szeretne futni akár, amit tavaly Bódis Tamás állított fel itt a Városi Stadionban” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport-és Élményközpont ügyvezetője.

21 perc 12 másodperc. Ennyi idő alatt ért célba a tavalyi év Spartathlon győztese. Persze ennek több mint duplája, pontosan 45 perc van megadva a mintegy 6,3 kilométeres táv legyűrésére. A köröket a résztvevők maguknak számolják, illetve nyomon tudják majd követni eredményüket egy digitális órán. A szabadidős megmozduláson teljesen ingyenes a részvétel, amely azoknak a támogatóknak köszönhető, akik évről-évre kiállnak a program mellett. Dancsok Tamás jóvoltából például a legszerencsésebb nő és férfi sorsolás útján több tízezer forinttal térhet majd haza. De mint mindig, úgy most is a város összes optikája tett felajánlásokat. Idén újdonság, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény közfoglalkoztatási programjában készült kézművestermékek, levendulazsákok, olajak is megtalálhatóak lesznek a nyeremények között. Minden résztvevő egyedi befutóéremmel térhet majd haza.

Az V. Ózdi Futónapok versenykiírása


536_0_t 536_1_t 536_2_t
Vissza