Lakat alatt2020. augusztus 7. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/9541_0_300.jpgHárom ózdi unokázós csalót fogtak el a miskolci rendőrök a napokban. Az elkövetők több mint kétmillió forintot csaltak ki egy idős nyékládházi asszonytól. Az egyenruhások 24 órán belül előállították a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfiakat, és őrizetbe vették őket.

Telefonon azt közölték az idős nővel, hogy hozzátartozóját baleset érte, és azonnal pénzre van szüksége – több mint kétmillió forinttal távoztak az unokázós csalók. Az eset augusztus negyedikén történt Nyékládházán. Az asszonyhoz este nyolc óra után csengettek be, ő a kapuban odaadta a pénzt a számára ismeretlen férfinek, míg annak társa a környéket figyelte. Később az idős nő felhívta rokonát, hogy megérdeklődje, megérkezett-e az összeg: ekkor derült ki, hogy csalás áldozata lett.

„Miután megtörtént a bejelentés a rendőrségre, akkor a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói azonnal megkezdték a szükséges intézkedéseket, és eredménnyel is jártak, hiszen 24 órán belül azonosították a lehetséges elkövetőket, és őket el is fogták, természetesen, mindhármójukat. Mindegyikőjüket előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, és ott gyanúsítottként hallgatták ki őket. Majd pedig őrizetbe is vették a kollégáink mind a három férfit” - mondta Janasóczki Attila, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Házkutatást is tartottak náluk, ennek eredményeként csaknem egymillió forintot lefoglaltak. A napokban egyébként felröppent a hír, hogy Ózdon is akcióba léptek csalók. Meg nem erősített információk szerint a Zrínyi Miklós úton nyílászárócserére hivatkozva kérnek idősektől pénzt, több tízezer forintot.

Fontos, hogy ha már megtörtént a baj, és csalás áldozatai lettünk, akkor legelőször ne a családtagokat, barátokat, hanem az illetékes rendőrséget értesítsük. Az egyenruhások így tudnak a leghatékonyabban elindulni a nyomokon, és rövid idő alatt elfogni az elkövetőket.

Nemrég egyébként csőbe húztak egy csalót: a 71 éves asszony felismerte, hogy nem a fia hívta, ezért értesítette gyermekét, ő pedig a rendőröket. A nő háza előtt csaptak le az elkövetőre, akit az egyenruhások őrizetbe vettek, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A kép illusztráció.

Vissza