Összetartó közösség (képgalériával)2020. augusztus 8. (szombat) 20:00 - Városnews/9544_0_300.jpgHatodszor találkoztak egymással a távol élő ózdiak. Az összejövetelnek évről évre mintegy hatvan-hetven résztvevője van, és nemcsak a városból elszármazottakat várják szeretettel, hanem azokat is, akik jelenleg is Ózdon élnek. Az idei programot a polgármester köszöntője nyitotta meg, majd a néptáncosok műsorával és rockkoncertekkel folytatódott a kavalkád.

Már a délelőtti órákban is sokan beszélgettek a strandon felállított színpad közelében, ők mindannyian a Távol élő ózdiak 6. találkozójára érkeztek. Hasonló összejövetelt először 2015-ben tartottak, akkor még az Arlói-tó partján, tavaly óta azonban Ózd ad otthont a programoknak. A résztvevőket Janiczak Dávid polgármester köszöntötte, aki kiemelte, hogy szívesen fogadta a kezdeményezést.

„Annak idején, amikor az első volt még Arlóban, akkor is nagy örömmel mentem ki, és nagyon örültem neki, hogy van egy ilyen kezdeményezés. Nagyon jó, hogy ez továbbra is él, évről évre folyamatosan helyiek is, és távol élők egyaránt eljönnek, azért, hogy találkozzanak egymással, és ápolják a kapcsolatokat. Hálistennek most már itt, Ózdon” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A rendezvényre évről évre mintegy hatvanan-hetvenen látogatnak haza szülővárosukba. Ki messzebbről, ki közelebbről jön, idén is érkeztek például Svédországból vagy Angliából. A főszervező, Kiss Zoltán maga is évtizedekkel ezelőtt költözött el Ózdról, először Pécsre szólította a munka, jelenleg Székesfehérváron él.

„Az az igazság, hogy én is már 47 éve elkerültem Ózdról, és vannak akik még hamarabb, vagy később. Ezért szerettük volna azt, hogy akik eljönnek, itt tudjanak találkozni egymással. Én például találkoztam olyan ismerőssel, akit 52 éve nem láttam, mert elköltöztek Angliába. Itthon vannak, nyaralnak. Ezt szeretnénk mindig továbbvinni, polgármester úr is megígérte, hogy mindenféleképpen támogat minket” - mondta Kiss Zoltán, főszervező.

A fellépők sorát a néptáncos produkciót követően a Vírus zenekar nyitotta, majd színpadra lépett a Nagyanyám Blues-a is. Ők a járvány miatti hosszú kényszerszünet után most először csaphattak a húrok közé, és csendülhettek fel tolmácsolásukban a sokak kedvenc klasszikus rock- és blues-slágerei. Rajtuk kívül a Blues Ranch, az Absolut Rock Band, a BLB és a Team Rock Band is szórakoztatta a közönséget.


544_0_t 544_1_t 544_2_t 544_3_t
544_4_t 544_5_t 544_6_t 544_7_t
544_8_t 544_9_t 544_10_t 544_11_t
544_12_t 544_13_t 544_14_t

 

 

 

Vissza