Látványos játék (képgalériával)2020. augusztus 8. (szombat) 18:07 - Sportnews/9545_0_300.jpgMinden mérkőzését megnyerve aratott magabiztos sikert a Horváth Family az idei strandfoci tornán. A Városi Strand homokos pályáján szombat reggeltől egészen délutánig pattogott a labda, a szurkolók látványos megoldásoknak tapsolhattak. Az ötcsapatos bajnokság ezüstérmese a Fanatic Futsal, a bronzérmes pedig a Flamengo lett.

Öt csapat részvételével rendeztek körmérkőzéses strandlabdarúgó-tornát a Városi Strandon. A homokos pályán szombat reggeltől egészen délutánig pattogott a labda, minden gárda egyszer mérkőzött meg minden riválissal. Az ötlet az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársaiban merült fel, a szervezésre és játékvezetésre pedig Mocsárkó Mátét kérték fel.

„Ebben az évben az ÓSÉK jóvoltából sikerült ezt a tornát megrendezni. Engem Nagy-Mengyi Péter személyesen kért meg, hogy elvállalnám-e a játékvezetést, természetesen neki nem lehetett nemet mondani. Öt csapattal sikerült idén megrendezni a tornát, kicsit a létszám szerintem kevés, pedig ingyenes volt a nevezés, reméljük, hogy jövőre több lesz. De a hangulat nagyon jó” - mondta Mocsárkó Máté, szervező, játékvezető.

A csapatok kétszer tízperces mérkőzéseket vívtak egymással. A legtöbb játékos szabadidejében rendszeresen rúgja a bőrt, ám a homokos pálya teljesen más felkészültséget igényel, mint a sportpadlón vagy füvön játszott meccsek. Egyrészt az izomzatot is másképp mozgatja meg, másrészt pedig minden megmozdulást és a teljes játékrendszert másképp kell felépíteniük a futballistáknak. Így az első percek az alkalmazkodással, a körülményekhez való hozzászokással teltek szinte mindenki számára.

„Mi ezzel a csapattal főként teremben szoktunk futballozni, illetve műfüvön. Itt azért figyelni kell arra, hogy nem nagyon lehet passzolni, inkább a levegőben való játék dominál. Ezt kell egy kicsit megszokni. Az első mérkőzés után sikerült is, úgy néz ki, a másik kettőt megnyertük. Szóval erre kell figyelni igazából” - emelte ki Németh Roland, a Fanatic Futsal játékosa.

A tornát végül négyből négy meccset behúzva, a maximálisan megszerezhető tizenkét pontot begyűjtve a Horváth Family csapata nyerte. Az ezüstérem a Fanatic Futsal gárdájának jutott, ők csak a későbbi győztestől szenvedtek vereséget. A dobogó harmadik fokára a Flamengo állhatott fel.


545_0_t 545_1_t 545_2_t 545_3_t
545_4_t 545_5_t 545_6_t 545_7_t
545_8_t 545_9_t 545_10_t
Vissza