Lelkipásztori szolgálat (képgalériával)2020. augusztus 9. (vasárnap) 14:14 - Egyháznews/9547_0_300.jpgHálaadó és lelkészbeiktató istentiszteletet tartottak a református templomban. A jövőben Csikainé Mihalik Éva teljesít lelkipásztori szolgálatot, aki egyébként már tizenöt éve van jelen a helyi református egyházközösség életében, tavaly őszig azonban Lezákné Hajdu Enikővel dolgozott együtt. A beiktatást Szőnyi Tamás esperes végezte.

Tavaly ősszel tartotta meg utolsó istentiszteletét Lezákné Hajdu Enikő, aki közel harmincévnyi szolgálat után búcsúzott a hívektől. Helyét Csikainé Mihalik Éva vette át, de természetesen ő sem ismeretlen a helyi református egyházközösség tagjai számára, hiszen tizenöt éve szolgál Ózdon. Beiktatására azonban a járvány és egyéb körülmények miatt egészen mostanáig kellett várni. A szombaton megtartott hálaadó és lelkészbeiktató istentiszteleten a bevonulást és a fennálló éneket követően Szőnyi Tamás esperes végezte el a beiktatást.

„A Szentháromság Isten nevében beiktatlak az ózdi szent gyülekezetben végzendő lelkipásztori szent szolgálatodba. Légy erős, az Úr Jézus Krisztus kegyelme által, élj bölcsen és szentül az Úr színe előtt. Teljesítsd odaadó hűséggel szent szolgálatodnak minden tisztjét ebben a gyülekezetben, hogy igehirdetéseddel és bizonyságtevő életed által tisztán hirdettessék az evangélium a Mi Atyánk fiai között” - fogalmazott Szőnyi Tamás, esperes.

Ezt követően Csikainé Mihalik Évára feladták az új palástot. Az igehirdetés során a lelkipásztor felidézte azt is, miként hallotta meg először az Úr hívását, és hogyan került tizenöt esztendővel ezelőtt, 2005 augusztusában, akkor még frissen végzett lelkészként Ózdra.

„Akkori esperes úr ennyit mondott: legalább egy évet bírjál már ott ki. De mehetsz onnan nyugdíjba is. Az egy éven túl vagyunk. Ami mögöttem van, azt se kibírni kellett valahogy, hanem a háttérben munkálkodó gondviselés hamar megmutatta, hogy itt készített nemcsak szolgálati helyet, hanem otthont, társat, családot és gyülekezetet a számomra” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkipásztor.

A beiktatott lelkipásztort az egyházkerület és az egyházmegye képviselői, lelkész- és teológustársak, a testvérgyülekezetek képviselői, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium hittanos növendékei, valamint családja is köszöntötte. A Falu térségének képviselője megköszönte Lezákné Hajdu Enikő szolgálatát, és  erőt, egészséget kívánt Csikainé Mihalik Éva jövőbeli munkájához.

„Egy közösség attól lesz jó, ha van egy jó vezetője is. Szükséges egy olyan vezető, aki ismeri a közösség tagjainak a gondjait, figyel rájuk, látja ezeket a gondokat, és megoldást is kínál rá” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A köszöntésekre a beiktatott lelkipásztor válaszolt, az istentiszteletet követően pedig a vendégeket és a híveket szeretetvendégségre is várták.


547_0_t 547_1_t 547_2_t 547_3_t
547_4_t 547_5_t 547_6_t 547_7_t
547_8_t
Vissza